изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:45 EEST
Циганска банда нахлу в село, бие и громи наред    
Новини Кланът Борисови, от който пропищяха жителите на Градец, община Котел, удари и баровското поморийско село Лъка, разположено на пътя Бургас-Слънчев бряг. Бандата от 8 цигани - роднини на популярната в Котел фамилия, нахлула в селото около 22 часа, нахълтала в две къщи, в които нищо неподозиращите собственици гледали телевизия, съобщава "Флагман". На прицел е бил взет дома на пенсионирания в системата на МВР Киро Лалев и съпругата му. Семейството има красива къща с поддържан двор.

Хората чули шума в къщата си и се изправили очи в очи с башибозука. Разиграл се екшън, при който за да си защити имуществото и да прогони нашествениците собственикът стрелял във въздуха със законно притежаваната си ловна пушка. Вместо да избягат обаче, единият от разбойниците грабнал лопата от двора на съседа и ударил с нея в главата Киро Лалчев. „Човекът е ранен сериозно. Крадците са били толкова безскрупулни, че са се качили на колата на човека и са избягали с нея”, казаха възмутени местни жители. В червеното „Пежо Партнер” на потърпевшото семейство се натоварили 8-те нападатели и офейкали.

Хората в Лъка от страх вече се заключват по домовете си с катинари и тежки резета дори и през деня. Днес домът на Лалев беше здраво залостен. Съседите пък са залепили надпис, че в района има видеонаблюдение.

В селото за първи път стават свидетели на подобно безочливо нападение. Там живеят постоянно около 180 души, но много заможни бургазлии, сред които прокурори, морски агенти, полицаи, капитани и други имат големи къщи и вили. В населеното място няма цигани и ежедневието на хората досега беше спокойно, без цигански набези. „Страх ни е. Всички имаме кучета, но явно това не помага”, каза и съседът Никола Деликостов.

„На 82 години съм и винаги съм живяла тук, но такава напаст досега е нямало. Страшно стана вече”, каза баба Руска днес. Тя се надява в селото да бъде назначена допълнителна охрана.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Циганска банда нахлу в село, бие и громи наред | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди