изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 12:10 EET
Трикове за бързо забременяване    
Любопитно Когато правите опити за бебе, всяко нещо, което се случва във вашето ежедневие може да окаже положително или негативно влияние върху процеса на зачеване. Смята се, че определени храни или процедури оказват положително влияние върху плодовитостта. Вижте някои малки трикове, които могат да ви помогнат да се сдобиете по-скоро с бебе.

Малини

Според скорошно проучване тези мъже, които приемат повече витамин C с храната или като хранителна добавка са имали с 20 на сто по-малко вреди на ДНК на сперматозоидите, отколкото тези, чието меню е с намалено съдържание на витамина.

Смята се, че при жените след зачеването витамин С може да намали риска от спонтанен аборт. Една чаша малини съдържа около 50 процента от необходимия дневен прием на витамин С. Хапвайте от тях пресни или замразени. Разбира се, може да ги замените и с цитрусови плодове. Витамин С е мощен антиоксидант, който благоприятства зачеването.

Сок от грейпфрут

Много дами споделят, че докато са правили опит за бебе са приемали пресен сок от грейпфрут. Смята се, че неговата киселинност действа благоприятно върху цервикалната слуз, която помага на сперматозоидите да достигнат до целта.

Акупунктура

През 2008 година проучване на British Medical Journal установи, че жени, които са претърпели инвитро и акупунктура са увеличили възможността си за забременяване с 65%, за разлика от тези, които само са преминали инвитро. Тайната на акупунктурата се крие в това, че намалява възпалението, намалява стреса, балансира хормоните и повишава притока на кръв към матката и яйчниците.

Сладолед и млечни продукти

Според проучване на Harvard всекидневното консумиране на пълномаслени млечни продукти и сладолед намалява риска от ановулатиорен стерилитет. Тези дами, които консумират нискомаслени млечни продукти са с по-висок риск от безплодие. Изследванията не потвърждават на 100% връзката между безплодието и нискомаслените продукти. Но според учените, премахването на мазнините от млечните продукти може да окаже влияние върху половите хормони.

Ананас

Този плод е богат на бромелиан. Това е противовъзпалителен ензим, за който се смята, че действа положително върху процеса на зачеването. Специалистите съветват да консумирате от него към края и след дните на овулация.

Листни зеленчуци

Спанак, зелена салата, рукола, броколи и други листни зеленчуци са с високо съдържание на фолиева киселина. Проучвания показват, че тя може да окаже положително въздействие върху овулацията. Тези зеленчуци са полезни и за мъжете, защото фолиевата киселина действа и върху качеството на спермата, а при дамите също така намалява риска от спонтанен аборт или генетични проблеми при плода.

http://www.az-jenata.bg


 


Сходни връзки

Трикове за бързо забременяване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди