изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:44 EEST
Бриго потвърди: Да, аз препоръчах Борисов на НДСВ    
Новини През 2001 година в България бе на посещение Генадий Зюганов, лидер на Комунистическата партия на Русия. В един от дните, Първанов даде вечеряна делегацията от Москва и тогава двамата с него се запознахме с шефа на фирмата, която охраняваше руския гост - това бе ИПОН, а човекът бе Бойко Борисов. Това съобщи в студиото на bTV Бриго Аспарухов.

Мечтата на Борисов бе да се върне в МВР и аз видях огромното му желание по време на краткия ни разговор тогава, спомни си още Аспарухов. Той призна, че е препоръчал на Георги Петканов да вземе Борисов на служба в МВР.

Говорил съм за Борисов и със Симеон Сакскобурготски, продължи генералът. Оттогава си задавам въпроса дали съм сбъркал. Отговорът е не, защото българския народ след това го избра за премиер и той показа чудеса от качества, допълни бившият шеф на разузнаването.

Според Аспарухов, ако той е видял по-рано Борисов, вероятно е щял да го привлече в разузнаването поради неговите безспорни качества. Никога не съм имал конфликт между нас и сега мога да си говоря спокойно с него.

В БСП има много различни крила, призна генералът. Има и хора, които са настроени да работят с ГЕРБ и Борисов в едно бъдещо управление. Но това е мое усещане, не е вътрешна информация. Сега в момента обаче коалиция от този тип е изключена, двамата лидери са приели конфликта много лично.

Според Бриго Аспарухов и Станишев, и Борисов си дават сметка, че партиите им членуват в големи европейски фолмации и вероятно на тази база се водят някакви разговори, но никой не знае какви са точно те.

Според генерала, в момента правителството е най-стабилната институция в държавата. Добре би било обаче при тази ситуация да се обяви дата за предсрочни избори - например през май, това ще успокои напрежението. Но тогава на преден план излиза въпроса - каква ще е управляващата коалиция. Големите играчи са известни, има и по-малки, но въпросът е как ще се разберат.

Аспарухов подкрепи идеята гласуването на избори да стане задължително, защото тогава ще се развържат много възли и ще има много по-легитимен избор. Негласуващите на практиката доведоха до днешната патова ситуация, смята той.

На държавата й трябва стабилност, а едни бързи и неподготвени избори няма да донесат това. Ние все се стремим да бързаме, така се случи и с прехода - препускахме към демокрацията и в това бързане пропуснахме и разрушихме много важни неща.

Не вярвам Христо Бисеров да си е позволил да наруши драстично законите на България, каза още бившият разузнавач на въпрос за оставката на бившия вече зам.-председател на ДПС. Но само той може да каже каква точно е истината за неговата оставка, завърши Аспарухов. /  http://www.blitz.bg
Минчо Спасов: Бриго Аспарухов доведе Борисов в НДСВ
Димитър Иванов: В документите няма и един факт за престъпни деяния на Борисов!
Петър Бояджиев: Първанов държи всички политици в шах, защото знае чии са парите в офшорките
Проф. Димитър Луджев: Първанов вкара Борисов в политиката
Бриго Аспарухов даде заявка за президент
ДС-полковник Димитър Гелков: Христо Маринчев открадна "История славянобългарска", след което убиха него и сина му
Методи Андреев: Симеон Сакскобургготски плати да напишат “Тайните досиета на царя”
Ани Крулева: Бриго Аспарухов наистина беше отровен
Бойко Борисов: Само споменаването на хипотезата за коалиция с БСП ме обижда
Бриго Аспарухов - кандидат-кметът на БСП в София
Откриха застрелян главния архивар на разузнаването
Гейбриъл Партош: И в това правителство ще има спорна фигура, както бе при Сакскобургготски
 


Сходни връзки

Бриго потвърди: Да, аз препоръчах Борисов на НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди