изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 12:40 EET
Нимфоманията е болест без лек    
Любопитно Феноменът на хиперстрастните жени е известен отдавна.

- През 39 година преди нашата ера със сексуалната си ненаситност се прославила римската императрица Юлия, която успяла да преспи с цялото мъжко население на Рим, наброяващо 80 000 души.

- През 48 година от нашата ера с разпътното си поведение се прочула Валерия Месалина, съпругата на император Клавдий, на която мълвата приписва 8000 любовници. Веднъж Валерия предизвикала на състезание най-известната римска проститутка, за да провери коя от двете ще удовлетвори повече мъже за 24 часа. Уви, жрицата на любовта - независимо от огромния си професионален опит, претърпяла провал.

- Полина, неграмотната сестра на Наполеон Бонапарт, загубила девствеността си на 13 години с помощта на един офицер артилерист, с времето се превърнала в ненаситна маниачка. Вечер тя диктувала на на камердинера си списък кого да доведе в леглото й. Понякога списъкът съдържал двадесетина имена. В спалнята й един след друг влизали от едната врата и излизали от другата, след като свършвали онова, за което били повикани, генерали, певци, пажове, войници, танцьори, готвачи, художници, млади монаси. Те били късметлии - жадувайки за разнообразие, Полина не ги задържала дълго, тъй като всеки следващ гост бил по-енергичен от вече удовлетворения. А гордия правнук на папа Павел ІІ Камий Боргезе Полина обслужила по пълната програма. Наполеон с тържествена реч “съединил сърцата им” и през първата брачна нощ новоизпечената съпруга накарала мъжа си така да се потруди, че той, изтощен паднал от леглото, добрал се до прозореца и допълзял до храстите в парка, където се скрил, за да изчака утрото.

Подобна хиперсексуалност обикновено се нарича нимфомания. Терминът е заимстван от древните гърци. Те вярвали, че в тъмните лесове живеят удивителни същества - нимфи, чието основно занимание е ловът на мъже. Нимфите нападали от засада и пленявали пътниците, завличали ги на някоя полянка, събаряли ги на тревата и с целувките си ги довеждали до изстъпление. Историкът Херодот пише, че именно нимфите са научили хората на непристойни пози при сношение. Те в екстаз лижели детеродните органи на пленниците и когато постигали необходимата твърдост, отново и отново ги принуждавали да се съвкупляват. Играта продължавала дотогава, докато обезсилените от ласките мъже рухвали на земята и ставали безполезни. А нимфите, оставайки без партньори, но превъзбудени, продължавали започнатата забава с животни, пригодни за целта - козли, жребци и магарета.

Лекарите, наблюдавали пациентки с повишена полова потребност, твърдят, че средностатистическата нимфоманка и след десет, дори петнадесет продължителни интимни контакта иска още и е готова да извади душата на партньора си, ако той не е в състояние да продължи този маратон. Ето цитат от разказа на един препатил мъж. “В края на седмицата жена ми ме посреща на входа на завода. Отиваме си вкъщи, тя заключва вратата, изключва телефона, съблича ме, скрива дрехите ми и...” Чак в понеделник сутринта мъжът, останал без дъх, получава свободата си. “След това стана още по-зле - признава съпругът. - Тя идваше в службата ми, за да я удовлетворявам. Ако бях зает, тя отиваше на автобусната спирка, хващаше първия срещнат и го водеше в нашето легло. Това е ужасно, но аз я обичам и разбирам, че това е тежко заболяване, а не разпуснатост!”

Да, потвърждават специалистите, нимфоманията е вероятна при хормонални разстройства, когато концентрацията на половите хормони в кръвта достига критично ниво и само сексуалното удовлетворение може да подобри състоянието. Предишното ниво на хормоните обаче се възстановява доста бързо и ситуацията се повтаря - дамата отново и отново иска да прави секс, без значение с кого и къде, важното е да е веднага!

Лекарите предполагат, че сред причините за хиперсексуалността са и психическите отклонения, като например шизофренията, органични заболявания на главния мозък или поразяване на определени негови участъци, употреба на наркотични вещества или старческо слабоумие. А Р.Крафт-Ебинг - несъмнен авторитет в научните среди, изучаващ механизма на възникване на прекаленото полово влечение, описва историята на едно момиче, което при вида на любимия мъж изпадало в крайна възбуда и буквално го притискало в някой ъгъл, като му се отдавало с плашеща страст. Но нито тези контакти, нито препоръчаната от лекаря мастурбация облекчавали състоянието й и се наложило момичето да бъде настанено в заведение за душевноболни. Там била приета и майка на пет деца, страдаща от мъчителен “сексуален глад”, който не можел да бъде задоволен от нито един мъж. В отчаянието си жената се опитала да се самоубие.

Сексолозите отбелязват, че нерядко жените с подобен проблем стават организаторки на оргии. По всевъзможни измислени и реални поводи те канят при себе си по няколко познати мъже, редят богата трапеза, след което започват групов секс. Понякога тези забави завършват трагично. Неясно защо мъжете биват обземани от чувство на съперничество и ревност, започват скандали и бой, след което пристига полиция и в протокола се появява сухата фраза: “...в помещението беше открит трупът на млад мъж, чиято смърт е настъпила при следните обстоятелства...”

За щастие /все пак това е болест!/ броят на нимфоманките не е голям - една на всеки 2,5 хиляди жени.

Как да ги разпознаем
Имат ли някакви отличителни черти нимфоманките? На помощ на мъжете, неспирни търсачи на леки приключения, се притичват обезпокоените привърженици на яснотата във всичко. Те твърдят, че в резултат на допитвания, тестове и сравнителни анализи са дефинирани редица особености, по които могат да бъдат разпознати нимфоманките. В една от публикуваните статистики е казано следното: от нимфомания страдат предимно много слаби жени с черни коси, с ръст между 150 и 156 сантиметра, носещи 35 номер обувки, трети номер сутиен и работещи в сферата на обслужването. Това обаче трябва да се приеме с чувство за хумор - все пак в тези “рамки” влизат прекалено много представителки на нежния пол!


Няма ли секс, мъжете бягат

Със съпруга ми живяхме 8 години, имаме и дете. Уви, не успяхме да запазим семейството си - разведохме се. И сега аз изпитвам панически страх да създам връзка с някого. Проблемът е, че след раждането фигурата ми представлява тъжна гледка: талията ми изчезна, коремът ми увисна, тялото ми се "украси" със стрии и целулит. Когато живеех с мъжа си, не обръщах внимание на тези дефекти. Той казваше, че съм прекрасна с всичките си ямички и грапавини. А и самият той имаше вина за тези промени - нали му родих дете. Сега обаче трябва да уредя личния си живот, а не мога. Симпатична съм, фигурата ми /когато съм облечена/ изглежда апетитна. И около мен винаги има ухажори. Но с никого не съм имала нищо друго освен целомъдрени срещи на неутрална територия. Като си представя, че с кавалера ми ще се окажем в спалнята, ще се съблечем и той ще ме види, изпадам в ужас! По-добре нещата да не стигат до интимност. Но без интимност мъж до себе си не можеш да задържиш дълго.
А.В.

Отговаря психологът Мая ЗЛАТАНОВА:
- Скъпа А., вместо да се наслаждавате на живота, да създавате нови познанства и да правите секс, вие пишете писма и хленчите по адрес на целулита. Ако един мъж се е заинтригувал от вас облечена, по бельо ще му харесате още повече. Като психолог аз виждам тук само един проблем: подсъзнателно вие се вините за това, че семейният ви живот се е провалил.

Вие се страхувате, че следващите ви връзки ще свършат пак така по ваша вина, и подсъзнателно си търсите оправдания, за да избегнете сближаване - целулит, корем. Вие дори не знаете какво е целулит всъщност! В медицината така се нарича фиброзното възпаление на подкожната съединителна тъкан с инфекциозен произход, което е съпроводено с температура близо 40 градуса и струпеи. И се лекува с антибиотици. А това, от което се оплаквате вие, го имат 90 процента от жените. За женското здраве е необходимо организмът да се състои 20 процента от мазнини. За да стегнете кожата си, е достатъчно няколко месеца да се занимавате интензивно с йога.

Изобщо започнете да живеете пълноценен живот. По вашата логика без секс мъжът ще си отиде, а след секс не се знае. Така че във всеки случай вие нищо не губите.   http://www.blitz.bg

Кога жената се чувства най-красива и желана
Дузина шокиращи факти за секса
Защо някои жени не изпитват оргазъм?
Сексуалните фантазии на жените
Секс атлас показва къде как го правят /18+/
Оргазмите удължават живота
Любов без секс или секс без любов...
25-годишен починал след дълго чакан секс
Оралният секс подобрява женското настроение /18+/
Какво не знаят мъжете за женската сексуалност
5 бонуса за здравето ви от мастурбацията /18+/
10 стъпки към по-добрия секс
Да изживеем напълно сексуалността си
Вярваш ли в G точката?
Жените не мастурбирали – да, бе, да!
Мъжът е дръжка, жената - топка
Тантра – секс техника за върховна наслада
Великите идеи се раждат от секс /18+/
Той иска тройка – да се съглася ли?
Устата е нещо свято. При оралния секс активният партньор е презрян за разлика от пасивния
 


Сходни връзки

Нимфоманията е болест без лек | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди