изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:41 EET
ЗА 17 ПЪТ "МАЙЧИНА ГРИЖА" ЩЕ СЪВТОРИ ДОБРО ЗА ТАЛАНТИТЕ НА ДОБРИЧ    
Новини 17-ия поред традиционен благотворителен бал организира на 23 ноември дамски клуб \"Майчина грижа\". Той е посветен на Деня на християнското семейство. Благотворителното събитие ще се проведе от 19 часа в ресторант \"България\". За прекрасното настроение на присъстващите в Голямата нощ на доброто ще пеят, свирят и танцуват талантливите деца на Добрич. Организаторите обещават много музика, танци и споделени слънчеви емоции.

По време на бала ще се проведат благотворителен търг, томбола с големи печалби и прекрасни изненади. Със средствата, събрани благодарение на добруджанци с големи сърца, отново ще бъдат учредени стипендии за млади таланти, които продължават да творят - въпреки ударите на съдбата.

През 1997 г. дами от Добрич решават да създадат неправителствена организация, с която да помагат на деца в нужда. Идеята жени, активни в различни сфери, да се обединят в помощ на малките, хрумнала първо на почетния председател на клуба Сиса Павлова, която за жалост вече не е между живите, разказа председателят на клуба Сабина Дукова. Ровейки в архива в града, Павлова открива, че век по-рано в стария Добрич е имало дамски клуб \"Майчина грижа\" точно с подобно амплоа. Той обединявал за благотворителни каузи интелектуалките в града и съпругите на заможни добруджански чорбаджии. Павлова събира около себе си съмишленички, на които излага идеята за възраждане на клуба. Жените прегръщат от сърце предложението да оказват помощ на талантливи деца, които нямат големи финансови възможности. Още в годината на регистрацията си \"Майчина грижа\" прави и първото си мащабно мероприятие - благотворителен бал. Идеята за него също е заимствана от съществувалия преди век клуб. Дамите са продължили традицията дори с датата, на която се провежда балът - той е посветен на Деня на християнското семейство - 21 ноември, като символ на майчинството, семейството и децата.

На миналогодишния благотворителен бал на дамски клуб \"Майчина грижа\" бяха събрани 38 000 лева. Покани за бала могат да бъдат закупени от редакцията на в. \"Нова добруджанска трибуна\". НДТ


Денят на християнското семейство - традиции и обичаи Още за: Денят на християнското семейство - традиции и обичаи

СТИПЕНДИАНТИ НА ДАМСКИ КЛУБ „МАЙЧИНА ГРИЖА” ПОСЕТИХА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

ДАМИТЕ ОТ \"МАЙЧИНА ГРИЖА\" СЪБРАХА 38 000. ЛВ. ЗА БЕЛИТЕ ЛЯСТОВИЦИ НА НА ДОБРИЧ

РЕКОРДНИТЕ 41 ХИЛ. ЛВ. СЪБРАХА ДАМИТЕ - ДОБРОТВОРКИ НА 15-ИЯ СИ ЮБИЛЕЕН БАЛ

„МАЙЧИНА ГРИЖА” ГОСТУВА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА

ЗА ДОБРУДЖАНЦИ С ГОЛЕМИ СЪРЦА КРИЗА НЯМА

\"БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ ЗНАЧИ ДА ВЪРНЕШ НАДЕЖДАТА И ДАДЕШ ЖИВОТ НА МЕЧТИТЕ\"

МАЙКА С ДЕТЕ, ДАРЕНА ОТ \"МАЙЧИНА ГРИЖА\" БДИ НАД ДЕЦАТА НА ДОБРИЧ

НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЩАСТИЕ ОТ УСМИХНАТОТО ДЕТСКО ЛИЦЕ - 13-И БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ НА КЛУБ \"МАЙЧИНА ГРИЖА\"

С “МАЙЧИНА ГРИЖА” ДОБРИЧ БЕ ОБЛЯН ОТ ДОБРОТА

 

 


Сходни връзки

ЗА 17 ПЪТ "МАЙЧИНА ГРИЖА" ЩЕ СЪВТОРИ ДОБРО ЗА ТАЛАНТИТЕ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди