изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:23 EET
Капаните на любовта    
Любопитно

Капаните на любовта



Голямата Любов съществува, това е безспорен факт, но дали наистина сме я намерили и още по-важното- дали можам да я задържим, кои са капаните, от които трябва да бягаме, ни дават отговор някой психологични тествове, които обобщават категории и типове поведение.

Тип 1 – Идеалист- тези хора са склонни да приемат любовта от пръв поглед, по-често от останалите. Освен това, недостатъци на партньора "почти" не съществуват, а той е прекрасен, нежен, галантен...!
Мнението на психолога- към този тип се числят личности с подчертан "глад" за внимание, които проектират собствените си нужди и представи върху околните.  В началото това се изживява положително, но "колкото по-големи са идеалите и очакванията", толкова по –полезно е да се отговори на редица прагматични въпроси по определена скала на интереси, така че да се избегнат разочарования след време. "Нещастният край" тук е най-често срещан.

Тип 2- Обсебен от миналото
- това са хора, които постоянно търсят "знаци" от миналото и се влияят от тях в настоящето. Пример- на среща в ресторант жена е очарована, че сегащният й приятел харесва "свещи", обича "рози", дори ухае подобно на "стара любов". Жената открива, че това "не е случайно" ...
Мнението на психолога- за да продължите напред, съществуват въпроси, причинно-следствени връзки, които още не са изяснени, съответно-приключени, така че ви е трудно да изградите нови отношения без да правите грешни асоциации. За да избегнете този "капан" е важно да си отговорите :"какво реално харесвам", "кои са качествата, които градят доверието между вас". Помислете какво ви е разделило с бившия/бившата и дали това не е същия урок към който се стремите?

Тип 3  – Очакващ провал
- мислят, че са срещнали "сродна душа", но нещо може да им я отнеме, защото има и "по-хубави" или "вече не сме толкова привлекателни"...Това са видове "вътрешни монолози", които се хранят от негативни мисли и са като отговор на някой неуспешни връзки или пък желание да се обсеби другия.
Мнението на психолога: трябва да се идентифицират "забележките". Стремете се към обективност, както към персоналните качества, така и към – очакванията ви. Полезно в този случай е да се направи скала с отрицателни и положителни страни, като се запишат всички- от спонтанни до премислени оценки. След това се анализират.


Тип 4 - Отдадеността, обещание за успех- тези хора вярват, че ако направят онова, което желае партньора им, ще спечелят неговото благоволение. Съгласни са да редуцират голяма част от собствените си интереси, като –срещи с приятели, отказ от хобита..., за да се харесат на избраника си. Мислят, че така ще бъдат обичани повече...
Мнението на психолога- в дългосрочен план не е сигурно, че това поведение ще ви донесе "щастие", а и е спорно, че ще издържите ролята, която сте поели. Освен това, ако не цените себе си, едва ли ще ви оценят другите. Всъщност, често практиката показва, че най-бързия начин да загубиш някого, е като загубиш първо себе си!
Със сигурност съществуват още много "капани", но ретроспекцията, стремежът към "обективност" могат да ни спестят доста разочарования!

http://xn----7sbzhilcabkdehhh6c.eu/
По предложение на
Mariana Petrova
 


Сходни връзки

Капаните на любовта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди