изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 12:40 EET
Едни от най-честите митове за забременяването    
Любопитно За тези двойки, които планират бебе или на този етап се пазят, съществуват редица „правила“, за които се смята, че могат да им помогнат да имат бебе или да се предпазят от нежелана бременност. Повече от „правилата“ са просто митове. Вижте някои от тях.

Ако лежите няколко минути след секс или правите определена секс поза ще забременеете по-лесно.

 Истината е, че разнообразието на секс пози и тяхната честа смяна прави сексуалния ви живот по-интересен. За да бъде оплодена яйцеклетката е необходимо съвсем малко количество сперма. Така че по време на еякулация нужното количество вече е поело своя път към яйцеклетката. Няма нужда да лежите дълго време след секс.

Тези, които мислят че кучешката поза е най-сигурна за зачеване, е добре да знаят, че според специалисти разстоянието, което изминават сперматозоидите до яйцеклетката няма особено значение.

Всекидневният секс гарантира зачеването.

Има много добри причини, които да ви накарат да правите всеки ден секс. Но колкото по-често мъжът еякулира, толкова по -малка става концентрацията на сперматозоидите. Ако все пак вярвате, че по-честото правене на секс допринася за зачеване, знайте, че специалистите съветват да наблегнете на секса шест дни преди настъпването на овулация.

Само жените, които достигат до оргазъм могат да забременеят.

Абсолютен мит. Удоволствието от секса няма нищо общо с оплождането на яйцеклетката.

Вие не можете да заченете по време на менструация.

Не е истина. Ако правите секс по време на месечния си цикъл, има голяма вероятност да забременеете. В един месец има малко дни, в които няма шанс да забременеете. Не забравяйте, че сперматозоидите попаднали в женската утроба могат да живеят до пет дни.

Във вода или ако след секс си направите промивка жената няма да забременее.

Водата не пречи на сперматозоидите да оплодят яйцеклетката. Също така ако правите секс във вана или басейн рискът от забременяване нараства, особено ако спермата се изтласка нагоре във влагалището и шийката на матката.

Много двойки, които не взимат предпазни мерки разчитат на навременното изваждане на пениса.

Преди да еякулира мъжа от пениса се отделя малко количество течност. Голяма част от учените смятат, че в това малко количество течност не е изключено да има и сперма. Проучванията показват, че от този метод на „предпазване“ на 100 жени 4 забременяват.

Ако консумирате алкохол, няма да може да заченете.

Нито алкохолът, нито наркотиците могат да предотвратят този процес. Има много бебета, които са направени именно след партита.

http://www.az-jenata.bg


 


Сходни връзки

Едни от най-честите митове за забременяването | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди