изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 06:01 EEST
Босът на „Килърите“: Дадоха ми да подпиша компромат, че Цветан Василев искал да бъде убит Иво Прокопиев    
Новини Натискаха ме да очерня и Георги Първанов като поръчител на убийство, разкри Пешо Сумиста


Прокуратурата се опита да зачекне, че Сретен Йосич е бил поръчител. Когато поискахме да бъдем разпитан, като чуха името на Сретен Йосич, нищо не стана. Въпреки това съдията ме осъди. Това заяви пред TV7 от Ловешкия затвор Петър Стоянов-Сумиста, осъден като водач на групата за мокри поръчки „Килърите“ по повод мегаделото. Той разкри откъде познава Сретен Йосич.Двамата били заедно на тържество в Сърбия. Тогава Сумиста се опитвал да регистрира федерации по сумо в няколко балкански държави. Вдовицата на Бай Миле му помогнала с контакти. „Говорихме с него, но нищо не можа да се осъществи“, каза той за Йосич.

Тази „връзка“ на Стоянов с Йосич е била ширко експлоатирана от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Той непрекъснато обяснявал и на тогавашния премиер как хората на Сумиста били „хората на Йосич“. „Не искам да ставам адвокат на Сретен Йосич, но не съм съгласен с това, което се създава в публичното пространство като имидж за него. Бойко Борисов на негов гръб си изгради PR-а“, каза Сумиста.

Той категорично отрече да е вземал пари от Йосич за каквото и да било. „Това са внушения, които се правят напоследък“, обясни той. И попита: „Защо Сретен Йосич трябва да убива Бойко Борисов? Бойко Борисов не екстрадира Сретен Йосич в Холандия. Не го ли екстрадира първа и втора инстанция – Апелативен съд-София? Защо не иска Сретен Йосич да убива съдията?“.

Осъденият на ефективен затвор смята, че е станал лесна мишена, защото бил познат в публичното пространство и защото не криел симпатиите си към социалистическата партия.
Единствената връзка на Петър Стоянов-Сумиста с президента Георги Първанов е била в това, че той е го е поканил по въпросите на спорта. „Аз съм идеалната мишена“, заяви Сумиста пред TV7 и разкри как е бил забъркан в скалъпване на компромат срещу Георги Първанов и банкера Цветан Василев.

„По времето на диктатурата на ГЕРБ Цветан Цветанов сядаше и всяко интервю започваше с „Килърите“ и „Наглите“, посочи Сумиста. Той се оплака, че има неща, за които иска да бъде разпитан от прокуратурата, но това не досега не се е случило. „От мен се искаше да свидетелствам срещи политици. Мисля, че е редно първо пред прокуратурата да го кажа това“, заяви Сумиста, който излежава присъдата си в Ловешкия затвор по делото „Килърите“.

„От мен се искаше да свидетелствам срещу политици, че са възлагали поръчки, че са се занимавали с престъпления и че едва ли не аз съм бил човекът, който е свръзвал политици не само от една партия с престъпния свят. И по този начин да се покаже симбиозата между една партия и престъпността и да бъде унищожена тази партия“, обясни Стоянов, който никога не е криел симпатиите си към БСП.

„Призовавам прокуратурата да дойде и да ме разпита за политическите арести, които се готвеха по време на управлението на Бойко Борисов“, апелира той. Сумиста разкри, че докато е бил в ареста, му е било „подхвърлено“, че може да си помогне. От самия Цветанов бил получил уверение, че за ареста му „е станала грешка, да потрае“. „Шест месеца аз мълчах, Чаках“, заяви осъденият.

Сумиста разкри конкретни имена, които е трябвало да натопи. „Георги Първанов трябваше да натопя. Че има бизнесмен, който е до него, който се е занимавал с някакви работи, който след това е бил убит в „Овча купел“. Това искам да го разкажа на прокуратурата, защото това са детайли, които лесно могат да бъдат проверени“, каза той.

Босът на „Килърите“ бил натискан и за друго „разкритие“. Той трябвало да каже, че банкерът Цветан Василев, чието име за пръв път чувал, е поръчал да бъде убит бизнесмена Иво Прокопиев. „Пред мен беше показано, скалъпено и написано. Аз трябваше само да го подпиша“, разкри той.

Сумиста направи и още едно уточнение. Той припомни, че групата „Килърите“ е арестувана след убийството на Юри Галев. „Вечерта на убийството и през деня аз бях на едно място с Цветан Цветанов в „Гранд хотел Варна“. Той не иска да говори за това и казва, че не ме познава. Аз също не смятам да говоря за това“, обясни Петър Стоянов.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Босът на „Килърите“: Дадоха ми да подпиша компромат, че Цветан Василев искал да бъде убит Иво Прокопиев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди