изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:38 EEST
ИЗРОДИ НА "ДЕМОКРАЦИЯТА": Лихвари обличали длъжници в женски дрехи, карали ги да правят орален секс    
НовиниПодстригвали жените, които дължат пари на „Кредилайн”

Лихварите от „Кредилайн” ООД, които бяха арестувани при акция на МВР и прокуратурата в понеделник, са събличали жертвите си голи, след което са ги карали да слагат женски дрехи и са ги снимали. Това става ясно от показанията на жертвите, научи в. „Монитор”. Целта е била просрочилият вноската по кредита си да бъде унижен и да знае, че ако не плати, го чакат други „интересни” преживявания.За жените е имало друг подход. Те били подстригвани късо, защото в ромските среди, откъдето били повечето клиенти на финансовата къща, това се считало за сериозно наказание. Част от мъжете пък били принуждавани да правят орален секс. „Групата е действала изключително жестоко и грубо, сякаш не са си давали сметка, че сме член на Европейския съюз и на НАТО. Най-вероятно ще си понесат последствията”, коментира вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той добави още, че срещу бандата е имало оперативно дело в една служба на вътрешното министерство, но реално по него не били извършени конкретни действия и единствено са били разнасяни папки. До ареста на рекетьорите се стигнало, след като през пролетта на 2013 г. е била отворена разработка в Криминална полиция, посочи още Лазаров.

През всички 4 години обаче, в които полицията не се е интересувала достатъчно от работата на лихварите, те са имали възможност да се гаврят брутално с неизрядните си клиенти, които не смогвали с плащането на 435-процентовата годишна лихва по заемите. След залавянето на бандитите в понеделник роми в Стралджа са заклали две прасета и са си устроили празненство с фойерверки.

Засега жертвите на бандата могат да си отдъхнат, защото в заседание, продължило до 22 часа в четвъртък, Специализираният наказателен съд остави осем от деветте арестувани и обвинени членове на бандата, които бяха доведени в залата под засилена охрана и закопчани по двама с белезници. Единственият пуснат от групата беше Димчо Тодоров, тъй като още от юношеските години страда от шизофрения. Той бил използван от лихварите заради внушителната си фигура, която стряскала длъжниците, освен това можели да го манипулират заради болестта. Бащата на Димчо беше в съда в четвъртък и очите му се насълзяваха, когато името на сина му беше свързвано с престъпленията.

Според прокуратурата истинският собственик на финансовата къща и организатор на изнудването е Камен Желев ­ син на бивш общински съветник от Ямбол. Той не фигурирал сред официалните собственици на „Кредилайн” ООД, защото вече имал присъда за отпускане на кредити без лиценз. Разследващите твърдят, че Желев е бил човекът, който разрешавал дали даден кредит ще бъде отпуснат, като той давал и указанията как да се сплашват и наказват закъснелите с вноските и какви глоби да им се налагат.

Негов заместник бил Иван Русев. Той координирал и съгласувал действията по сплашване, когато босът го нямало, посочи прокуратурата. При ареста в него са открити 7560 лева, нож и телескопична палка. Според адвоката му намерената пачка била заплатата му, ножът му бил подарък, а за палката самият Русев обясни, че я носел, тъй като пред входа му имало наркомани. За другия член на бандата ­ Георги Стоянов, държавното обвинение посочи, че в два случая е изнудвал лично, като посетил на адрес майка и дъщеря и събрал оборота им, както мебели и вещи.

В групата членувал и представител на малцинствата – Николай Иванов. Неговата задача била да посещава некоректните и да ги наказва. Прокуратурата го описва като най-агресивен и безпардонен. Между него и тартора Желев са подслушани телефонни разговори, в които Камен му дава указания как да действа. Според разследващите обаче се очаква още от членовете на бандата да бъдат арестувани.

Финансова къща „Кредилайн” ООД е раздавала по 240 000 лева само за ден, стана ясно от емоционалната пледоария на един от адвокатите в съдебната зала. Защитникът твърдеше в тезата си, че финансовата къща е чиста фирма, раздала 100 000 кредита и даваща работа на 119 души. „От толкова много клиенти разследващите говорят за едва 25 потърпевши, които не са си плащали навреме”, каза адвокатът на Камен Желев.

Той се оплака, че сега фирмата не можела да работи, защото є били иззети компютри и документация. От прокуратурата обаче имат съмнения, че не всички заеми са били декларирани и затова ще бъде изпратено писмо до кредитния регистър на БНБ, за да се изясни дали групата не е укривала и данъци наред с останалите престъпления, за които се разследва. /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ИЗРОДИ НА "ДЕМОКРАЦИЯТА": Лихвари обличали длъжници в женски дрехи, карали ги да правят орален секс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди