изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:11 EEST
УНИКАЛНИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС ЗА 2013 Г.    
ЛюбопитноTази година паднаха рекорди, които ни карат да немеем пред човешките възможности

Ако рекордите са направени, за да бъдат чупени, то определено най-добрият начин да ги подобрите, е като участвате в деня за рекорди на Гинес. Организиран за девета поредна година международният ден на рекордите привлече близо 400 хиляди души от цял свят. Мнозина от тях се опитаха да подобрят върхови постижения от най-различно естество – от колекциониране на кутии за пица до направата на най-много салта назад и най-бързо бягане на 100 метра назад.
Представяме някои от уникалните постижения, които ще останат в историята на рекордите на Гинес за тази година:

1. Най-бързото бягане на 100 метра на четири крака. Рекордът в тази неолимпийска дисциплина бе подобрен от японеца Кеничи Ито, който успя да вземе разстоянието за 16,87 секунди

2. Най-много ножове, глътнати под вода. Гълтането дори на един нож е доста впечатляващо умение. Тогава какво да говорим за австралиеца Шайен Хълтгрен, който успява да глътне три наведнъж, докато се намира под вода.

3. Най-далечният баскетболен кош в историята. Рекордът тук принадлежи на звездата от Harlem Globetrotters Тъндър Лоу, който успява да улучи коша от разстояние над 32 метра.

4. Най-много поредни салта, направени назад от мъж. Новото постижение е на 17-годишния американец Тим Уеид, който успя да постигне впечатляващата бройка от 46 предни салта.

5. Рекордът за балансиращо ходене върху изправени бутилки бе счупен от Джо Алекзандър. Той успя да премине по гърлата на 60 бутилки от шампанско, без да счупи или събори нито една. Въпросният държи и рекорда за най-много уловени стрелички от дартс, хванати с една ръка за минута.

6. Рекорд за най-много завъртяни обръчи в екип. Състав от 10 танцьорки, водени от Марава Уомп, успява да задържи във въздуха общо 264 обръча.


 


Сходни връзки

УНИКАЛНИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС ЗА 2013 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди