изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:25 EET
ХАПЯТ ЛИ ЗМИИТЕ И НАКЪДЕ ДА ПРЕПУСКА КОНЯТ?    
Коледа Изпращаме 2013 г., която по източния календар, премина под знака на Черната водна змия. Това бе година, пълна с противоречия, противопоставяне и трудности за всеки един. Представяме ви равносметката на областния управител Недко Марчев и осмината кметове на общини в областта, които отговориха на въпроса на НДТ: "Ухапа ли ви змията през 2013 г. и къде очаквате да Ви заведе конят през 2014 г?

Недко МАРЧЕВ - областен управител: "Годината беше доста бурна в политически план, като това продължава. Това беше година, в която всички работим под натиск, но - благодарение на този натиск, успяха да се решат проблемите на част от хората. В този смисъл змията беше полезна за нас и за всички, защото ни научи да работим под натиск, въпреки опитите на единици да омаловажат постигнатото. Що се отнася до това - какви са ни очакванията за годината на коня - то надявам се, да успеем да привлечем инвестиции и инвеститори в областта, за да има повече работни места. Очаквам също все повече проекти да се реализират на територията на Добричка област."

Николай АНГЕЛОВ - кмет на община Балчик: "Годината на змията беше добра за община Балчик. Изпълнихме редица проекти. Единствено, което не успяхме да реализираме - са две големи сделки и финансовите ни приходи са по-малко. Надявам се и очаквам през следващата година това да се оправи и да продължим пътя напред."

Димитър МИХАЙЛОВ - кмет на община Генерал Тошево: "В годината на змията бяхме леко ухапани като цяло за първия програмен период, но това беше за първи път и ние се поучихме от грешките си. В този смисъл беше и полезна, защото ще се постараем да компенсираме грешките в последните 3 години, за да не ни се налага в последната четвърта година - при форсмажорни условия, да изпълняваме проекти по оперативни програми. Надявам се конят да ни изведе на пътя към Европа, но който го кара бързо, да не забравя и да се оглежда назад."

Детелина НИКОЛОВА - кмет на община град Добрич: "Годината на змията за мен беше трудна, но полезна и добра. За Община град Добрич тя е с добри резултати, защото не беше никак лесно за една община да запази своята финансова стабилност в условията на стагнация. Имахме сериозно раздвижване по отношение на европейските проекти - едни успяхме да реализираме, други - ще започнем. За мен годината на змията даде успешен старт за годината на коня, в която, се надявам и вярвам, че ще започнем реализацията, ако не на целия, то поне на част от водния проект на Добрич. Конят е животно с много красота и устременост и се надявам 2014 г. да е такава за община град Добрич."

Петко ПЕТКОВ - кмет на община Добричка: "Не ни е хапала змия, опазил ни Бог. За общината годината беше много добра. Имаме финансова стабилност и предлагаме бюджет за идната година с 2 млн. лева по-висок от 2013 г. Що се отнася до годината на коня - много е важно кой ще го язди. Конят е голям приятел човека и очакваме да ни заведе на по-добър път. Важно е обаче, да стоим на нашия - българския път, защото на пътя за Европа има още много работа да свършим."

Цонко ЦОНЕВ - кмет на община Каварна: "Годината на змията за нашата община беше добра. Явно, ухапванията й са били с лечебна сила. Реализирахме една успешна година. Имахме добри приходи и много туристи от сезона и фестивалите. Направихме първия фестивал на фойерверките. Очаквам конят с каруцата си през 2014 г. да донесе 300 работни места с реализирането на проекта за фабрика за преработка на аквакултури. Очаквам още и един голям инвестиционен проект на "Албена" АД на наша територия - в комплекс "Бялата лагуна". Надявам се да имаме успешен туристически сезон, добър рок фест и международен фестивал на фойерверките. Надявам се, че конят ще се движи 365 дни в постоянен тръст."

Добри СТЕФАНОВ - кмет на община Крушари: "Ние сме хора от село, пазехме се и змия не ни е хапала. Годината беше добра за общината и се надявам конят да ни изведе към центъра на Европа, за да не сме само в периферията. Вярвам и се надявам още, че ще ни води в правилната посока и няма да бяга много бързо."

Живко ГЕОРГИЕВ - кмет на община Тервел: "Добре съжителствахме със змията и тя не беше враждебна към нас. Като кмет на община Тервел мога да заявя, че годината на змията беше добра за нас и очакваме от годината на коня да продължим поне в галоп. Надявам се, че ще донесе много придобивки за всички хора на община Тервел."

Райна БЪРДАРЕВА - кмет на община Шабла: "Годината на змията като цяло беше успешна за община Шабла. Змията обаче, която ни хапе, е Българското дружество за защита на птиците, което води узурпаторска политика спрямо нас. Очаквам през следващата година конят да галопира и да се придвижим още по-напред. В 2014 г. ще изпълняваме около 10 нови проекта, които ще донесат нови ползи за жителите на общината."

Идната 2014 г. ще е белязана от знака на коня по източния календар и по-точно е годината на Дървения кон. Характерното за него е, че държи на моралните стойности и може да се разчита на него във всяко едно отношение. Дай, Боже, годината на Дървения кон да донесе на управниците ни - областен управител и кметове, мъдрост и животът на всички жители на областта стане по-добър! Нека годината на Дървения кон бъде тази, която ще постави началото на прелома за страната ни и всички нас - с повече морал в политиката, в живота ни, защото няма нищо по-човешко от това, когато се срещаме, да се усмихваме и искрено да се радваме и скърбим. Нека 2014 година е една благодатна година за всички - с много успехи и доброта.

НДТ

 


Сходни връзки

ХАПЯТ ЛИ ЗМИИТЕ И НАКЪДЕ ДА ПРЕПУСКА КОНЯТ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди