изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:18 EEST
В зимния студ - водка с чай    
Любопитно

Проява на лош вкус е да пиете по празниците коктейли от сорта на "Манхатън", "Космополитен", "Куба либре", "Маргарита" и дори класическия "Олд фешън", освен ако не почивате на екзотично място като Сейнт Бартс или Бора Бора. Зимата и натрупаният сняг изисква да предпочетете чистите питиета, независимо дали сте в бар, ресторант или пред камината.



Според статистиката на Асоциацията на производителите и търговците на алкохолни напитки в България в делничните дни от годината нашенецът предпочита евтиния алкохол. Но по време на празниците българите винаги се насочват към нещо "по-така", на по-високи цени. След като веднъж вече сте избрали алкохол, важно е да решите с какво ще го комбинирате.

Докато повечето хора смятат греяното червено вино за най-доброто лекарство срещу простуда и грип, при греяната ракия и водката с чай настройката е друга - те са класика за сгряване в студените зимни дни. За да постигнете най-пълен ефект, чаят трябва да е черен и никога да не го смесвате с твърдото питие.

Двете напитки се консумират отделно, съветват бармани. Получената комбинация заменя предпочитаните през лятото енергийни газирани напитки с твърд алкохол. Ефектът също е двоен - освен че сгрява, комбинацията не позволява и лесно да се напиете.

Ако пък все пак обичате класика, може да си сипете познатия коктейл "Блъди Мери" - водка с доматен сок.

Уискито е на трето място сред най-предпочитаните високоалкохолни напитки у нас. С каквото и да го пиете, добре е да знаете, че за разлика от водката то не търпи смесване в една чаша с безалкохолни напитки, независимо какви.

Ако пък е отлежало и шотландско, трябва да се сервира винаги без лед, в добре охладена предварително чаша (може да я поставяте за минути във фризера или да разклащате лед в нея).

Ако не сте почитател на силния алкохол, можете да си сипете тъмна бира или червено вино - отлични напитки за коледна трапеза, която включва червени меса, боб и картофи.
Няма по-подходящо време от Коледа и Нова година за пиене на диджестиви след ядене (напитки, които спомагат за по-добро храносмилане и успокояват стомаха).

Традицията изисква, ако питието е високобилково, да се сервира с начукан лен, а ако е сладко и по-лекичко - да се пие на екс в малки чашки по 20 мл.  http://www.trud.bg

Най-дразнещите черти на отделните зодии

АЛКОХОЛЕН ЗОДИАК

 


Сходни връзки

В зимния студ - водка с чай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди