изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:02 EET
Разкриха манипулациите на протеста на българите от чужбина    
Коментари Там бяха недобре маскирани „Ранобудни студенти” и \"Дансаджии”, видял с очите си лидерът на \"Другата България\"

Кой се крие зад протеста на българите от чужбина? До снощи бяха само студенти в чужбина, сега са живеещи в чужбина, а в действителност май са си нашенските, до болка познати участници, с познатите мениджъри, които използват емигрантите, като политическа виагра.......мениджърите които превърнаха протеста в диагноза и се чудят какви методи за реанимация да сътворят. Традиционен начин, да се манипулира публиката. Това коментира в отворено писмо до медиите Божидар Томалевски, председател ПП „Другата България”Ето какво се казва още в писмото на Божидар Томалевски:

\"Правилната формулировка е “Шепичка скучаещи българи от чужбина, си направиха шоу в центъра на София “. Жалко, симпатични са, ама......какво от това. Единственият им “ грях“, е че не изпадат в телешки възторг от действията на протестната клика и нейните глашатаи, но и не разбраха, че думата оставка, оставена сама на себе си, е слабо интелектуално постижение. Чудя се колко ли време протестърите ще продължават на “Изкуствено дишане “?

Кои са организаторите? Кои са участниците и какво цели поисканата оставка?

Интересни въпроси с още по-интересни отговори. Отидох на организираната среща пред БНБ на 3 януари 2014 г. в 18 часа, за да „пия вода от извора” - да се запозная с протестиращите, да чуя техните аргументи, за да ги подкрепя.

Изненадата беше голяма. Щедро лансираната теза за протест на българите от чужбина бе представена от 7-8 човека. Останалите бяха недобре маскирани със скиорски шапки и ръкавици - „Ранобудни студенти” и добре познатите „Дансаджии” . Някой ще си помисли, че отношението ми е тенденциозно.Нееее.... аз бих казал, че тяхното поведение изглеждаше претенциозно.

Разговарях с млада госпожица, питайки я „какво очаква след оставката”. Отговори ми: „Човек може да иска оставка и без да има политическо решение”. Стана ми интересно и дружелюбно си „побъбрихме” на тема „българите в чужбина - техните права и изборния кодекс”. Будната гражданска съвест на младата лондончанка не бе регистрирала важността от създаването на нови изборни правила и права. Не би трябвало да я виним в политическа незрялост и този факт не следва да бъде експлоатиран в нечия полза. Поривът на младите за нов морал в политиката е свято нещо. Той не е декор или маскировка на компрометирани политически акробати.

Студентката от Лондон не беше чувала за протеста във Великобритания „STOP DISCRIMINATION” - в подкрепа на българските студенти, лишени от стипендии. Човек да си помисли, че младата госпожица или не живее в Лондон, или не се интересува от проблемите на своите сънародници, или пък е пряко ангажирана само с протестите в България.

Тук ще бъда обвинен от „Ранобудните студенти” , от „Протестна мрежа” и още много други знайни и незнайни трапезни-фейсбук политици и протестъри, че съм субективен и подкрепям правителството.

Уверявам всички, че аз и ПП „Другата България” сме последните последователи на управляващите, но ще бъдем първите, които силно ще извикаме „Оставка”, ако няма нов Изборен кодекс. Ние бяхме първите поискали касиране на вота в деня на размисъл. А той не се ръководи от политическата обективност, а от субективна властническа логика.

За тези, които имат къса памет ще припомня, че пак ние окупирахме трибуната в международния пресцентър в НДК в деня на изборите и извикахме „Оставка на статуквото и Нови избори”.

Сега е момента да зададем въпроса къде бяха всичките тези граждани когато хората се палеха като факли, спеше ли тяхната съвест или бе приспана на топло под юргана , та се намери „сутрешно кафе”, което я събуди.

Живеем в тежки времена и изходът се нарича „солидарност” в полза на гражданското общество, а не на един или друг олигархичен кръг. И пак ще попитам – „кой се крие зад протеста…..” Въпрос с две или три известни...\"
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Разкриха манипулациите на протеста на българите от чужбина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди