изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:28 EET
Сексскандал тресе Комисията за защита на потребителите    
Новини Главният секретар на Комисията за защита на потребителите Иван Бъчваров беше обвинен от своя подчинена в секстормоз, предава bTV.Самият Бъчваров отрече обвинението и заяви, че е нападнат безпричинно.

Преди около три месеца директорът на дирекция в КЗП Боряна Даутова подала сигнал срещу своя началник заради негови действия, с които той я засягал като жена. „Сексуален тормоз и дискриминация по възраст. Определено има предпочитания към 2-3 колежки в дирекцията и ги привиква в кабинета си”, обясни тя.

След сексуалните намеци, Даутова сезирала дисциплинарния съвет на комисията, който й дал препоръка да сезира и комисията за дискриминация. Съветът предложил още, но на друго правно основание, Бъчваров да бъде понижен в ранг.

„В своето заключение дисциплинарния съвет съветва потърпевшите служителки, тъй като тя не е само една, да потърсят своите права с частна жалба в комисията за защита от дискриминация”, коментира Александър Масларски.

Това е четвърто дисциплинарно производство срещу Бъчваров, има и два сигнала в прокуратурата, единият от които е заради секс скандала. Самият Бъчваров обаче твърди, че е невинен и гледа на обвиненията "с насмешка". Той също сезирал прокуратурата за тормоз. „Аз работя в тази комисия от 16 години и за пръв път се случва да се обръщат към мене за някакъв такъв тормоз”, защити се той.

По думите на Масларски и Даутова, жените в комисията били притеснени и от факта, че сестрата на Иван Бъчваров е депутатката от управляващата партия Светлана Бъчварова.

„След изборите той тогава демонстративно почерпи, че неговата кака е станала депутат и хората с основание са притеснени”, каза Масларски. „Какво значи да афиширам, все пак тя ми е сестра, не мога да кажа че нямам сестра”, контрира Бъчваров.

Жената, подала сигнала, твърди, че е на път да загуби работата си. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Сексскандал тресе Комисията за защита на потребителите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди