изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:08 EEST
РЕШАВАТ СЪДБАТА НА ТРОЛЕЙБУСНИЯ ТРАНСПОРТ В ДОБРИЧ    
НовиниРешение за бъдещата съдба на тролейбусния транспорт в Добрич предстои да вземат общинските съветници на предстоящото си заседание. При анализа на правното и икономическото състояние на „Тролейбусен транспорт”  ЕООД е установено, че независимо, че е най-екологичен, тролейбусният транспорт е нерентабилен поради големите разходи за еленергия, поддръжка и ремонт на напълно амортизираните транспортни средства. 
РЕШАВАТ СЪДБАТА НА ТРОЛЕЙБУСНИЯ ТРАНСПОРТ В ДОБРИЧ



От друга страна по тролейбусните линии няма голям пътникопоток. Приходите от този транспорт не са достатъчни за покриване на разходите на дружеството. Поради това дружеството е натрупало задължения, по-голямата част от които са публични задължения за осигуровки на персонала и ДДС. В резултат на това е образувано изпълнително дело в ТД Варна, за главница в размер 184 281,03 лева и лихва в размер 8693, 75 лева.
Като най-целесъобразен вариант за преструктуриране на дружеството се предлага да се извърши намаляване на капитала на дружеството с недвижимите имоти, които са били внесени в дружеството под формата на непарична вноска от общината.
Сградите на ТИС Център, ТИС „Дочо Михайлов” и ТИС „ГАРА Юг”, както и земята, върху които са построени ТИС „Дочо Михайлов” и ТИС „ГАРА Юг”. Те са на обща стойност 199 201,88 лева, а размера на публичните задължения е 192 974,78 лева. Следователно тези имоти могат да се предложат на НАП като обезпечение на задълженията или продадени по пазарна оценка. За да се предпази дружеството от нови задължени, се предлага да се оптимизира дейността му.
В тази връзка се предлага Общинският съвет да вземе решение да се възложи на лицензиран оценител изготвянето на пазарни оценки на имущество, собственост на „Тролейбусен транспорт” ЕООД – три сгради и тролеите, които не са в движение. Да се назначи оценка от лицензиран оценител на предприятието „Автобусен транспорт” ЕООД, чиито собственик на капитала е „Тролейбусен транспорт” ЕООД  и на дяловете, притежавани от „Тролейбусен транспорт” ЕООД в „Автобусен транспорт” ЕООД. Общински съвет задължава управителя на дружеството да оптимизира дейността на предприятието с цел намаляване на разходите. До 7 февруари той трябва да изготви и представи на Общински съвет план за оптимизиране на дейността на предприятието и намаляване на разходите и на персонала.
 


Сходни връзки

РЕШАВАТ СЪДБАТА НА ТРОЛЕЙБУСНИЯ ТРАНСПОРТ В ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди