изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:23 EEST
НЕЛИ ГРЕГЪРИ: МУЗИКАТА МИ ДАВА ВСИЧКО, ДОРИ И СИЛИ ДА СЕ БОРЯ С БОЛЕСТТА    
Интервюта Нели Грегъри няма нужда от представяне – благодарение на невероятния се талант на певец и музикант е популярна не само в Добрич и България, а и извън пределите на страната ни. С нея и с дъщеря й Мария-Габриела разговаряме за любовта към музиката и за изпитанията, на които ни подлага животът.

- Нели, от кога се занимаваш с музика, с пеене? Как тръгна по този път?
Нели Грегъри: От 6-годишна. Започнах да свиря на пиано, пях в хора на маестро Захари Медникаров. После се трансформирах в естрадата. Започнах да свиря на йоника. И така започна другата страна на монетата – след класическата музика преминах към това, което и сега се занимавам.

-     В момента къде работиш, къде пееш?

Нели Грегъри: Навсякъде – България, в чужбина.Скоро ще бъда в Бургас, в София, в Пловдив, на различни места.

- Някой подтикна ли те към музиката или сама направи този избор?
Нели Грегъри: Баща ми беше актьор, много известен в Добрич – Георги Вълев. Той държеше много да свиря на пиано и да пея опера. Явно ме е разбрал – че това е, което трябва да правя. Това беше човекът, който ме подтикна към музиката, няма друг.

- А опера пя ли?

Нели Грегъри: Пях. Сигурно би баща ми е бил прав, защото имам нисък глас и може би щеше да бъде нещо добро. Само че това не беше в моето сърце.

- Би ли разказала къде е по-добре да се изявява един изпълнител – в България или в чужбина?
Нели Грегъри: Навсякъде е добре. И в България и в чужбина.

- Какво ти дава музиката, мислила ли си с нещо друго да се занимаваш?

Нели Грегъри: Музиката ми дава всичко. Дава ми дори сили да се боря с болестта, от която съм болна в момента.

- В предварителния ни разговор сподели, че нямаш нищо против да говорим на тази тема – за заболяването ти.
Нели Грегъри: Защо да не говорим, няма нищо срамно в това.

- Нека да кажем, че имаш онкологично заболяване. Как научи, как го прие?
Нели Грегъри: Беше голям шок. Особено за семейството ми. Но нали виждате – аз съм силна, доказала съм го в годините. Нали виждат всички - не съм спряла и нямам намерение да спра. А пък още повече - нямам намерение да умирам.

-    Сподели, че дори когато лекарите са ти забранявали да пееш си пеела, имала си участия.
-    Нели Грегъри: Да. Никой не можа да ме спре. Дори докторите, дори завеждащата на Отделението по онкология в Добрич д-р Павлова, завеждащата на патологията – д-р Петкова. Това са хората, които бяха с мен през цялото време и са все още. Те не можаха да ме спрат. И разбраха, че не е трябвало да ме спират, защото това е нещото, което ми помогна. Мисля, че ми помогна. И мога да кажа сякаш, че съм добре. Искам да кажа, че когато трябваше да направя първата стъпка – химиотерапия, смятах да отида във Варна. Но тогава срещнах д-р Лиляна Петкова. Това е човекът, който ми каза новината в прав текст. Тя откри заболяването ми. Когато й споделих, че искам да започна във Варна химиотерапия, тя ми каза: „Ти луда ли си? Защото, което ще направят във Варна, ще го направят и в Добрич”. И ме свърза с д-р Павлова. Аз съм изключително благодарна – това е едно изключително обслужване, едно изключително отделение, изключителни хора. Искам да благодаря и на медицинската сестра Щерева и на всички от екипа. Мога да кажа – няма разлика, това е нашето отделение за Добрич. Аз препоръчвам на всички хора, които имат да правят процедури, да ги правят в Добрич. Пълна глупост е да ходят до Варна. Това е моят съвет. Искам да кажа още нещо. Имаме един голям професор от Добрич, който сега е в София, в ИСУЛ – проф. Димитър Карадимов. Искам много да му благодаря за това, че ми подаде ръка и спаси моя живот. Да благодаря на екипа на д-р Теофил Седлоев. Мисля, че те свършиха една перфектна работа, за което аз им дължа много.

- В тази тежка ситуация сподели, че си получила подкрепа от лекарите. А семейството ти беше ли до теб?
Нели Грегъри: То и сега е до мен. Ето, говорете с дъщеря ми.

 Мария-Габриела, би ли се представила? Занимаваш ли се с музика като майка си?
Мария-Габриела: На 20 години съм. Да, занимавам се с музика. Пея с майка си. В детството си свирех на пиано, ходех на солфеж. И съм музикална като мама.

-    Кои са любимите стилове на Мария-Габриела и на Нели Грегъри?
Мария-Габриела: Това, което харесва тя, го харесвам и аз.
Нели Грегъри: А за дрехите така ли е? /смеят се/. Харесваме ретро музика, соул. Е, и чалгичка си слуша. Но и аз слушам, има хубави песни и от тях.

- Мария-Габриела, критична ли е майка ти към твоите изпълнения?
Мария-Габриела: Да, много е критична към мен. Много скептично ме гледа. Но това си е един урок.

- Когато имате свободно време, извън музиката, кои са любимите ви занимания?
Нели Грегъри: Да ходим на кафе. И най-нелюбимото – да ходим на лъчетерапия в момента. Най-ужасното нещо на света.

- При едно такова изпитание, хората споделят, че са разбрали, че е най-добре да си здрав? Вие усетихте ли го, почувствахте ли го?
Нели Грегъри: Естествено, че сме го усетили. Аз осъзнах кои са най-истинските хора до мене. И съм изрязала малко фалшивите. Вече ги няма до мене, само истинските останаха.

- Какви са бъдещите ви планове?
Нели Грегъри: Бъдещите ми планове са да продължавам да живея и да бъде още по-добра от сега. И да продължавам да пея. През лятото ще бъда в Албена, в Каварна. Има едно страхотно заведение в Каварна, където бях миналата година. Бях скептично настроена, но толкова добро място не съм виждала през цялата си кариера. Това е ресторант „Българка”. Няма такова ниво!

- В заключение какво ще си пожелаете?
Мария-Габриела: Само здраве! Няма по-важно от него!

- Нели, какво е посланието ти към феновете ти?
Нели Грегъри: Да бъдат винаги такива всеотдайни към мен и истински. Тогава ще получат същото и от мен. Както винаги са го получавали до сега.

Разговаря Мариела БОНЧЕВА
 


Сходни връзки

НЕЛИ ГРЕГЪРИ: МУЗИКАТА МИ ДАВА ВСИЧКО, ДОРИ И СИЛИ ДА СЕ БОРЯ С БОЛЕСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди