изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:19 EET
НА ПРАЗНИКА ДЕСЕТКИ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ В ПОДКРЕПА НА МЕГАН И СЕМЕЙСТВОТО Й    
ОбществоHа националния празник на България, се състоя пореден протест в подкрепа на Меган и нейното семейство, които се борят срещу насилственото й осиновяване във Великобритания. Този път той бе пред резиденцията на Английския посланик. От социалната група "Да помогнем на Меган да се върне в България" по този начин за пореден път се възпротивиха срещу нехуманните и нечовешки действия на правосъдната система на Великобритания, която отнема завинаги едно българче от семейството му.

В протеста се включиха около 70 души, сред които много семейства с деца, дошли да подкрепят искането на семейство Попови от Тервел да осиновят внучката си Меган и да се спре насилственото и неправомерно осиновяване на двугодишното момиченце.

На мегафона родители – мъже и жени, българи, а също и французин, живеещ със семейството си у нас, заявиха своята подкрепа за каузата. Искания на протестиращите, отправени към посланика на Великобритания и българските институции са: да се спре осиновяването на Меган в Англия, да се отмени делото на приемните родители за осиновяване насрочено за 13 март 2014 г. , да се отмени доклада поръчана от английските социални служби, изготвен от неофициално лице, нарушило процедури и пренебрегвайки закони, да се организира нов процес и да се вземат предвид изготвените от българските социални служби положителни доклади за семейство Попови. Настоява се още Меган да се върне на биологичните й роднини  по майчина линия в България. Освен това, протестиращите вчера са изискали отговор от посланика по внесената протестна нота на 26.02.2014 и представените искания.

Отправен бе призив към посланика той, заедно с българските институции, да направят всичко необходимо за спирането на това насилствено осиновяване, и връщането на Меган в България.


 


Сходни връзки

НА ПРАЗНИКА ДЕСЕТКИ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ В ПОДКРЕПА НА МЕГАН И СЕМЕЙСТВОТО Й | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди