изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:15 EET
Някои ги предпочитат закръглени /18+/    
Любопитно

Внимание, момичета! Мъжете всъщност предпочитали закръглени.Това е най-актуалният извод, с който вдъхновителят на отслабването на хиляди жени по света - д-р Пиер Дюкан, неочаквано изненада феновете си.

Sasha Bonilova 59Katie Price 102Leola Bell 008Iryna Ivanova 52



В най-новата си книга "Мъжете предпочитат закръглените" диетологът не предлага поредния строг хранителен режим за бързо и сигурно премахване на излишните килограми, а отправя призив срещу безконтролното отслабване, заради което много жени са готови да платят всяка цена в пряк и преносен смисъл.


Изводът на Дюкан - природата си има своите закони и именно "закръглените и меките форми са оръжието, с което жените от векове привличат и успокояват страховете на мъжката половина". Затова може би не трябва да се отслабва като по задължение.
Това обаче в никакъв случай не означава, че трябва да се втурнем да създаваме презакръглени форми по собственото си тяло. Напротив, диетологът съветва: "Сваляй килограми, оставай секси!". Но и дава да се разбере, че понякога прекалената мания за отслабване е излишна. Особено ако жената има съразмерна фигура без излишни килограми, но се е фанатизирала по манекенски форми.

Бедите на
излишното
отслабване

"Бащата" на най-модерната протеинова диета в света (б.а. - виж режима по-долу) за първи път описва негативите от "излишното сваляне" на (не)излишни килограми. Най-опасната беда е появата на изкуствено напълняванел Според Дюкан може да се стигне до там, когато една жена с нормално тегло реши, че е дебела. Подложено на диета със строги ограничения, съразмерното тяло инстинктивно започва да трупа мазни запаси. И резултатът е повече от печален - 3 излишни килограма от глупост.
Мили дами, друга истина е, че след 30-годишна възраст отслабването всъщност състарява. Е, има една група жени, благословени с ген, при който от слабеене "нито ти се появяват бръчки, нито ти висват задните части", но... Това са наистина рядко благословени дами. Беда, която може да ви застигне при излишното сваляне на килограми, са и смущенията в менструацията.

(Не)здрав
феминизъм

Закръглеността наистина е табу и днес. А причините за това никак не са прости - намират се и в консуматорското общество, и в развитието на идеологията "феминизъм", и в политиката дори. Представяте ли си жената, която е толкова добра в професията си колкото мъжете или дори изглежда по-успяла от тях, да е закръглена? Не, разбира се! Тя трябва да има (почти) перфектни форми, за да е прекрасна, за да може да носи и... перфектните панталони.

А целта на тази идеология според Дюкан всъщност е да се намалят различията между половете. Като например периодично се прокарва модата на къси прически при жените, на еднакъв тип ботуши при двата пола, на обезкосмена до женственост кожа при мъжете. Доста консуматорско изглежда. И работи, нали?
Вероятно е факт един от изводите в "Мъжете предпочитат закръглените" ( ИК "Колибри") - мъжете днес не са толкова мъжествени, колкото ни се иска, а жените - тъй прекрасно женствени. Според Дюкан една от причините за това може да се търси в табуто върху закръглеността.

Май диетите са притъпили онова оръжие, с което жените от векове "побеждават" мъжете - сексапила на закръглените форми.

До мъжете
с грижа

В отворено писмо до мъжете световноизвестният диетолог отправя призив и към силния пол - да пази закръглеността, защото тя му принадлежи, за да не се лиши от един от "най-нежните стимулатори" на мъжкото либидо. "Жените са се предали на един културен натиск. Отстъпвайки, рискуват да изгубят част от себе си, над която ние имаме права... Ако предпочитаме закръглеността, сега е моментът да го кажем, и то недвусмислено", пише д-р Пиер Дюкан - диетологът, който преди години накара хиляди жени да отслабнат. Или си е променил вкуса, или иска да спечели и една друга част от дамите.

(анти)Диетата на Пиер Дюкан: 300 г месо на ден

Диетата на Пиер Дюкан, с която хиляди жени по цял свят свалиха излишните килограми, е доста лесна - ядат се основно протеини. И най-вече (чисто) месо.

Хранителният режим започва с ударен период, който може да трае от 5 до 10 дни. Разрешено е да се яде "на корем", но само строго определени храни като месо и риба, яйца, извара, безсолно сирене и обезмаслено кисело мляко.


Ако искате диетата да има по-голям ефект, по-добре е в първите няколко дни от режима да консумирате само месо. Пилешко, телешко или говеждо - няма значение, стига да е без мазнини. Рибата и морските дарове също са добър вариант за диетата, но не е хубаво да ги смесвате с яйца.

Следващият етап на режима е т.нар. смесен период, който трябва да продължи колкото първата фаза. Така че, ако сте яли месо и яйца 10 дни, трябва поне една десетка да редувате протеиново и протеиново-зеленчуково меню. Внимавайте: абсолютно забранени са картофите, бобът, оризът, царевицата, грахът и нахутът. В списъка с разрешените са зелените салати, краставиците, доматите, броколите, морковите, които е хубаво да се ядат сурови. Разбира се, част от тях могат да се консумират и задушени, но без никакво олио. Възможно е салатите да се заливат със сосове, които са приготвени без мазнина.

Следва период на запазване на постигнатото тегло, който трябва да продължи възможно най-най-дълго. Според Дюкан той би трябвало да трае по 10 дни на всеки свален килограм през предишните две фази. Така че, ако сте намалили теглото си с 10 килограма, пригответе се за стриктен режим в продължение на 100 дни. Не пренебрегвайте тази фаза, ако искате да запазите стройната фигура. Все пак всичко е въпрос на воля.

Режимът не е много сложен: запазват се храненията с протеинова храна и зеленчуци, но се добавят един плод на ден (без банани, череши и грозде), две филии пълнозърнест хляб дневно, една порция сирене на ден (40 г) и две порции нишестени храни седмично. Разрешават се също така свинско, агнешко и нормален вид шунка. Добавят се още и две галавечери на седмица и един ден чисти протеини.
Галавечерите имат ограничение: не може да си сипвате допълнително, т.е. яжте по едно от всичко - салата, предястие, основно ядене и десерт. Денят на чисти белтъчини е като през ударната фаза.

Звучи чудесно, ако ще свалите 10 килограма с толкова ядене! Но Дюкан май вече не е на такова мнение. В новата си книга "Мъжете предпочитат закръглени" известният диетолог не предлага режими, но казва ясно - жените (особено майките) имат нужда от поне 300 г месо на ден. На практика, ако то се комбинира само с протеинови храни и зеленчуци, ефектът ще е добър като първия режим. Или поне - антипълнеене. Но изборът е ваш!  http://www.trud.bg

Пухкавелките са сексбогини, кльощавелките - супермайки

Синди Крауфорд (Cindy Crawford): Днес нямам шанс да стана супер модел

Мъжете си падат по пищните жени

Карл Лагерфелд: Пищните жени вън от модния подиум!

Дженифър Лопез е с най-сексапилното тяло

 


Сходни връзки

Някои ги предпочитат закръглени /18+/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди