изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:25 EET
ГРАЖДАНИ НАСТОЯХА ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА ПОСТАВИ КАЗУСА „МЕГАН“ ПРЕД КРАЛИЦАТА    
Общество Протест пред посолството на България в Лондон бе насрочен за снощи в британската столица по време на посещението на президента Росен Плевнелиев там. Той беше обявен в социалната мрежа срещу „отказа на България да стане страна по делото за спасяване на Меган от насилствено осиновяване във Великобритания!!!

Срещу безхаберието на собствената ни държава към съдбата на българите по света и у нас!!! „Г-н президент, спасете Меган!!!“, призоваха организаторите на протеста. Междувременно в социалната група „Да върнем Меган на семейството й в България“ бе разпространено писмо до президента Росен Плевнелиев с молба да се погрижи за казуса „Меган Пейви“ и да го постави на срещата си с кралицата на Великобритания. В писмото се посочва, че детето вече има издадена осиновителна заповед, но според английските адвокати на семейството все още има шансове за успех, ако държавата се застъпи, както Словакия се застъпи за техните деца! „На 17.03.2014г. имате среща с Нейно Величество, където като баща, президент, представител и върховно командващ на цяла една нация, като мъж и българин сте длъжен да се застъпите за това несправедливо отнето от майка си детенце!!!

Поставете се само за един миг на мястото на това семейство, представете си някой напълно непознат да дойде и да вземе вашите деца? Моля помогнете на семейство Попови да си върнат детето!!!“, се казва още в писмото.

Припомняме, че след като на 11 март Върховният Кралски съд в Лондон отказа да образува ново дело по казуса, на 13 март Окръжен съд Кеймбридж издаде осиновителна заповед с която се дава право на осиновителите да отглеждат Меган, вместо настойничество за детето да получат неговите баба и дядо Мария и Ганчо Попови от Тервел. Майката Елисавета Попова не е виждала детето си от 8 август миналата година. Не е могла да го види и на осиновителното дело, тъй като Меган и осиновителите не са присъствали на него. НДТ

 

 


Сходни връзки

ГРАЖДАНИ НАСТОЯХА ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА ПОСТАВИ КАЗУСА „МЕГАН“ ПРЕД КРАЛИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди