изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:14 EEST
Пръстенът е рефер на любовната игра    
Любопитно Всяка жена си има тайни кутийки, в които пази многобройните си накити - обици, пръстени, гердани. Защото жената и украшенията са нещо неразделно.

Смъртоносна кутийка

Защо точно пръстенът е нещо по-специално в дългия списък на накитите? Може би защото той винаги е бил някакъв символ - на сила, власт, отлика от другите, избраност. И се е появил по-рано от скитските могили и египетските пирамиди - може би едновременно с възникването на човечеството.

На практика във всички древни култури пръстени носели хората с особено, видно обществено положение. Ако в Египет с пръстени печати бележели личното имущество, в Индия ги носели представителите на различни обществени касти. В Древния Рим например пръстени можел да носи само господарят. При това по пет-шест на всеки пръст.

След като хората се научили да обковават камъни и да ги вграждат в пръстените, хората започнали да вярват, че те увеличават магическата защитна сила на накита. Този накит ставал специален талисман, призван да удължи земните години. Опитът показал, че това твърдение далеч не е безспорно. Малко по-късно, през Ренесанса, в пръстените започнаха да пазят не само кичур от любимия човек и негов миниатюрен портрет, но и отрова, която понякога съвсем неусетно се оказвала в чашата на непредпазливия
враг.

През XVIII век, когато в пръстените започнали да монтират брилянти, изумруди, рубини и прочие скъпоценни камъни, накитите за ръце станали предмет на разкош и богатство.

А по-късно, през галантния век, на пръстените била отредена специална роля в любовните игри и във флирта - един и същи пръстен, сложен на различни пръсти, можел да говори за различно отношение на дамата към нейния кавалер. Ако пръстенът бил сложен на кутрето, това означавало “аз искам”, на безименния - “аз мисля”, на средния - “аз оценявам, но още не изпитвам доверие”, на показалеца - “аз съм съгласна”. Играта продължава и днес. Настина сега на помощ идват краката - пръстен на пръстите на краката на практика “крещи” за сексуалните въжделения на притежателя си.

Хипертония от украшения?

Не мислете обаче, че носенето на пръстени е нещо съвсем безобидно. Пръстените могат да провокират различни заболявания. Носеният непрекъснато на показалеца пръстен например може да предизвика развитие на остеохондроза и радикулит. Редовното носене на пръстени на средния пръст може да доведе до хипертония и атеросклероза. Накитите на безименния пръст могат да провокират заболявания на отделителната и половата система, на ендокринните жлези, а също развитие на мастопатия. А пръстените на кутрето могат да доведат до патологии на дванадесетопръстника.

Тогава какво - да не носим пръстени ли? Не - разбира се, че можем да носим. Но съблюдавайки някои правила. Първо, не бива да слагаме повече от три украшения на една ръка и още по-малко на нанизваме по 2-3 пръстена на един пръст.
Второ, през нощта трябва да сваляме от ръцете си пръстените, дори венчалните. От време на време трябва да даваме на ръцете си пълна почивка от накитите - за целия ден. А когато заминаваме в отпуск, е най-добре направо да ги оставяме вкъщи. Така и ние ще починем от тях, и те ще бъдат по-добре.

Голяма рядкост са жените, които излизат от къщи негримирани. Още по-малко са онези, които се появяват пред хората без каквито и да било накити. С особена любов се ползват пръстените. Погледнете ръцете си и пребройте колко пръстена имате по пръстите си. Не се притеснявайте! Защото и 2-3-годишните хлапета вече имат собствени пръстенчета.

Женската страст към накитите е непонятна за мъжете - всичко, което ние така обичаме и за което сме готови едва ли не да си продадем душата, те небрежно наричат дрънкулки. От друга страна обаче, какво прави един мъж, който е готов за сериозна връзка? Правилно! Подарява на любимата си пръстен. Именно пръстен. И не го нарича дрънкулка. А това говори много.


На вниманието на младоженците

За да подарите пръстен на любимата си, трябва да знаете поне какъв е нейният зодиакален знак. Така по-лесно ще получите благоволението й.

Овните обичат пръстени със семпла форма, но с малък брилянт

Телците предпочитат пръстени с интригуваща история - на кого е принадлежал накитът преди, кой го е носел.

Близнаците се радват на всеки накит с оригинален детайл.

Раците ще бъдат доволни, ако получат като подарък пръстен с опал и обков от бяло злато или сребро.

Лъвовете обожават всичко блестящо, но, връчвайки им подаръка, трябва да се погрижите за наличието на масово възхищение от околните.

Девите си падат по скромните дискретни пръстени и дребните камъни, преди всичко перли, но металната част на накита трябва да бъде впечатляваща.

Пръстенът за Везните трябва да се състои от две половинки, преплетени по оригинален начин.

Скорпионите никога не биха казали какво им се ще да получат, затова ще трябва да измислите сами - най-добре е пръстенът да бъде с контрастно съчетание на камъни.

Стрелците се ласкаят от широките, едри, забележими отдалеч пръстени.

Камъкът на Козирога е рубинът. Само не забравяйте, че формата на пръстена трябва да бъде класическа.

Сърцето на Водолея ще се разтопи от изумруд в обков от модна лека сплав.

Рибите въздишат по пръстените с едър ахат, който засенчва самия обков.


Правила за изисканите дами

Кой какви пръстени трябва да носи? Правилата за това не са сложни, но за да не изглеждате кичозно, трябва непременно да ги спазвате:

- Тънките пръсти изискват тънки и нежни пръстени.
- На пълни пръсти не бива да се носят големи пръстени.
- Ако пръстенът е масивен, нека бъде само един.
- Ако в пръстена има ярък камък, цветът му трябва да се повтаря в дрехите.
- Не слагайте дори на различни ръце пръстени с разноцветни камъни. Цветният камък се съчетава добре само с прозрачни и бели камъни.
- Не смесвайте накити от злато и сребро.


Поверията

- Не бива да вземате пръстен от чужда ръка /особено с брилянти/ и веднага да си го слагате - всички проблеми и нещастия на предишния му притежател ще преминат върху вас. Нека пръстенът “отлежи” известно време.

- Не носете намерен пръстен.

- Преди да си сложите пръстен на починал човек, трябва да го осветите в църква.

Не слагайте чужд или намерен накит - може да си навлечете беди, предупреждава поверието.
http://www.blitz.bg/

Бунт срещу многомъжието в Непал

Най-скъпите вещи на света

Най-скъпите годежни пръстени в Холивуд
 


Сходни връзки

Пръстенът е рефер на любовната игра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди