изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:38 EET
АНГЛИЙСКИЯТ АДВОКАТ ПО СЛУЧАЯ „МЕГАН“ Е В СОФИЯ    
ОбществоАдвокат Дейвид Бъроуз е в София във връзка с необходимостта държавните институции да се обединят в подкрепа на българските граждани Мария и Ганчо Попови от Тервел, баба и дядо на 2-годишната Меган Пейви. Те искат да осиновят внучката си, която британската съдебна система е дала за осиновяване на английски семейство.

За това съобщиха от „България без цензура“, които днес организират пресконференция в БТА, на която ще бъдат изнесени подробности за закононарушенията в хода на процеса и възможните стъпки оттук нататък.

Желанието на българското семейство е единствено властите във
Великобритания да допуснат ново разглеждане на делото и да бъдат взети предвид становищата на българските институции по искането им да осиновят собствената си внучка, посочват оттам.

Марина Симеонова от социалната група „Да върнем Меган на семейството й в България“ е писала за случая с двегодишното момиченце и на еврокомисар Кристалина Георгиева. В писмото тя посочва, че „Меган е само на едномесечна възраст, когато социалните служби (СС) във Великобритания, насилствено я отнемат от нейната майка Елисавета Попова. Насилствено и против волята на цялото и семейство! Вече почти две години Елисавета и нейните родители Мария и Ганчо Попови водят отчаяна борба с английските съдилища, неподкрепени и отхвърлени от България и българските институции. Докога, питам аз, г-жо Георгиева, държавата за едни ще бъде майка, а за други мащеха? Докога ние - обикновените българи, ще оставаме без закрила от никого и от никъде? Докога ще се страхуваме за живота и бъдещето на своите деца? Докога нашите държавници ще работят за "другите", а за "своите" няма и да помислят? Защо г-жо Георгиева, Вие като евро комисар не помогнахте на това българско семейство? Защо не направихте НЕЩО за да спрете НАСИЛИЕТО и над Меган, защото ТЯ, Меган, също е българско дете? ТЯ, Меган, е и Ваше дете!“ „Моля, помогнете на сем. Попови да върнат своето внуче в България! Моля, накарайте ни да се гордеем с вас! Моля покажете, че сте българска майка и наистина ви е грижа за децата на България!“, с тези думи завършва писмото си Марина Симеонова. НДТ

 

 


Сходни връзки

АНГЛИЙСКИЯТ АДВОКАТ ПО СЛУЧАЯ „МЕГАН“ Е В СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди