изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:34 EEST
АЛБЕНА ЧЕСТВА 45-ТА СИ ГОДИШНИНА С РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА    
Туризъм

Курортният комплекс разказва историята си чрез повече от 100 архивни кадри и пощенски картички


Курортен комплекс "Албена" чества 45 години от своето основаване с ретроспективна изложба, която се провежда на Моста на влюбените в София в периода 10 - 24 април 2014 г.  60 пълноцветни платна проследяват историята на комплекса от първата копка през 1969 г, през построяването на всички хотели, до наши дни, когато Албена е модерен и иновативен курортен комплекс.Курортен комплекс "Албена" чества 45 години от своето основаване с ретроспективна изложба, която се провежда на Моста на влюбените в София в периода 10 - 24 април 2014 г.  60 пълноцветни платна проследяват историята на комплекса от първата копка през 1969 г, през построяването на всички хотели, до наши дни, когато Албена е модерен и иновативен курортен комплекс.На 18 януари 1968 първият секретар на ЦК на БКП и председател на Министеския свет Тодор Живков и председателят на народното събрание Георги Трайков символично правят първата копка на курортния комплекс Албена. Снимка Игнат АбаджиевНа 24 август 1969 (неделя) се състои тържественото откриване на кк Албена пред х-л "Доростор". Първият турист влязъл във водите на Черно море в района на Албена е Кумох Станислав, електротехник от Чехословакия. Снимка Игнат Абаджиев



Курортен комплекс \"Албена\" чества 45 години от своето основаване с ретроспективна изложба, която се провежда на Моста на влюбените в София в периода 10 - 24 април 2014 г.

60 пълноцветни платна проследяват историята на комплекса от първата копка през 1969 г, през построяването на всички хотели, до наши дни, когато Албена е модерен и иновативен курортен комплекс.

Тази изложба показва основните моменти в дългата история на Албена, които отразяват и развитието на българския морски туризъм като цяло.  От 1969 г. до днес обликът на българското черноморие се е променил драстично, но Албена е успяла да съхрани спокойствието, уюта и красотата си и в същото време да предлага най-модерните услуги и обслужване.

Дългата история и погледът в бъдещето превръщат Албена в уникален курорт, който се стреми да запази най-доброто от миналото и в същото време да бъде иновативен - в последните табла от изложбата са показани най-скорошните нововъведения в Албена - първата в ЕС безплатна плажна библиотека; въвеждането на безплатен интернет достъп на цялата територия на комплекса; първият тематичен хотел - Амелия; партньорството с Българската федерация по тенис и др.

Юбилейната изложба ще бъде представена и в Добрич, за да могат и жителите на най-близкия до Албена град, да проследят историята на комплекса и да си припомнят красивите си морски спомени.

 

На откриването на изложбата в София присъстваха едни от създателите на комплекса и истински легенди в туристическия бранш в България - Жельо Стайков, който разпозна приятелите и колегите си в снимките от първата копка и прерязването на лентата на Албена през 1969 г.; Петър Белевски; Любомир Хаджистоянов и др. Настоящият изпълнителен директор на комплекса - Красимир Станев и маркетинг директорът Маргита Тодорова, посрещнаха топло бившите директори на Албена, както и многобройните приятели на комплекса и заедно разгледаха историята на комплекса, разказана чрез снимки и картички.

НДТ

 


Сходни връзки

АЛБЕНА ЧЕСТВА 45-ТА СИ ГОДИШНИНА С РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди