изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:04 EEST
Приказно съкровище за 10 милиона евро заловено от ДАНС (СНИМКИ)    
Ред и сигурност Уникатите са от място в центъра на България, населявано от високотехнологична цивилизация 3000 г. преди н.е.

Съкровище от третото хилядолетие преди Христа, е върнато в България при самостоятелна операция на ДАНС. Находката се състои от 15 хиляди детайла, които са части от огърлици. Цената му може да стигне 10 млн. евро. Уникалната експозиция вече е изложена в Националния исторически музей. Артефактите бяха показани днес в НИМ в присъствието на министъра на културата Петър Стоянович и председателя на ДАНС Владимир Писанчев. Накитите произхождат от място в центъра на България, където се откриват следи от една високотехнологична цивилизация, обясни директорът на НИМ проф. Божидар Димитров.



"Тези златни находки са 1500 години по-стари от Троянската война и 2500 години по-стари от всички тракийски съкровища, които познаваме”, уточни проф. Димитров. По неговите думи цената на тези съкровища се определя от търсенето и предлагането. Тя може да започне от 100 хиляди евро и да достигне 5 или 10 милиона евро.



Председателят на ДАНС Владимир Писанчев уточни, че работата е изцяло на ДАНС, без участие на външни служби. Той не пожела да коментира къде точно е заловена находката и да разкрие подробности около операцията. След официалното представяне на експонатите проф. Димитров връчи грамота на директора на ДАНС. Съкровището, което е открито, е своеобразен връх, апогей в усилията на правоохранителните органи, каза министърът на културата Петър Стоянович.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Приказно съкровище за 10 милиона евро заловено от ДАНС (СНИМКИ) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди