изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:22 EET
Екшън в морето! Су-24 уволни предсрочно 27 американски моряци    
По света Истински екшън се е разиграл в Черно море, след като руски Су-24 изправи на нокти американски моряци от ескадрения миноносец \"Доналд Кук\". Руската машина прелетяла много ниско 12 пъти, със заход за атака, което стъписало американските военни, съобщава karp.planeta2.org.

В следствие на руската акция, 27 американски моряци са депозирали молби за напускане на служба по собствено желание. Войниците да подали рапорти за оставка, като обосновават действието си с това, че „нямат намерение да излагат живота си на опасност”.

Пентагонът направи изявление по този повод, в което се твърди, че руски фронтови бомбардировач Су-24 е прелетял в събота няколко пъти близо до ескадрения миноносец \"Доналд Кук\" в Черно море, като имитирал бойна атака.

Представителят на Пентагона полковник Стивън Уорън коментира за \"Ройтерс\", че руският бомбардировач е прелетял 12 пъти на малка височина недалеч от американския мононосец.

Той определя въпросните маневри като \"застрашителни\" и \"недопустими\", защото те „деморализирали личния състав на кораба и повлияли негативно върху общия психологически климат сред военнослужещите”.

Корабът е патрулирал водите в западната част на Черно море, когато се е случил инцидентът. Сега плавателният съд е акостирал в румънско пристанище, а членовете на корабния екипаж преминават необходими процедури с психолог, за да се възстановят след преживения стрес.

\"Доналд Кук\" е третият поред кораб от ВМС на САЩ, изпратен в Черно море в последно време.

Според международните морски договори американски кораби нямат право да се намират в Черно море повече от 14 денонощия, а превишаването на този срок дава законно право на Русия да извърши ракетна атака и да унищожи въпросните кораби, без да обявява война. Понеже знаят за тази възможност, членовете на екипажите и командирите на американските кораби изпитват опасения за живота си. 

Пентагонът обеща да повиши застраховките на войниците от 1 милион на 3 милиона долара./ http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Екшън в морето! Су-24 уволни предсрочно 27 американски моряци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди