изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:38 EEST
ВЪЗРАСТНО СЕМЕЙСТВО БЕ ЗВЕРСКИ ПРЕБИТО ОТ ЦИГАНИН В ДОМА МУ В С. ДРОПЛА    
Ред и сигурност

Задържан е 31-годишен с инициали В. К. от с. Кремена, който е извършил грабеж на 18 април около 20 часа. След като нанесъл удари на собственика и неговата съпруга, е отнел сумата от 60 лева. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, сочи информацията от Областната дирекция на МВР в Добрич. Кметският наместник на с. Дропла Блага Атанасова разказа, че нападателят, който е циганин, нахлул в дома на възрастните хора и от вратата обяснил, че иска пари. След това започнал да ги налага. Най-вероятно, със стол. Съпругата е в много тежко състояние. Тя е удряна по главата и гърдите. Все още е в болница.



Къщата на семейство Петрови е сравнително изолирана, районът около нея е рядко населен, има много изоставени къщи, обясни Блага Атанасова. Според нея, цялото село е изпаднало в стрес след този грабежа. Още повече, че там живеят много възрастни и самотни хора.

Синът на пострадалите бил категоричен, че няма да се върнат отново в с. Дропла.

Пострадалите са пенсионери. Съпругът е на 77 години, а жената – на 74 г. Тя е бивш главен счетоводител в  ТКЗС в селото. През последните години не излизала много навън, основно се занимавала у дома и в градината си. Съпругът пък имал проблеми с очите. Затова двамата не познавали нападателя си, който иначе е познайник в село Дропла. Той е от циганска фамилия от съседното с. Кремена, в която са 14 деца. Родителите били починали. Децата, макар и вече възрастни, не работели. Занимавали се с просия. Самият 31-годишен насилник имал три деца.

Аз лично съм помагала  на някои от братята с дребни суми, но не заслужават да бъдат съжалявани, калпави са, сподели Блага Атанасова. И допълни, че всеки ден по пътя от с. Кремена до с. Дропла е върволица от фамилията. Тя е благодарна, че полицията бързо е успяла да задържи извършителя на това тежко престъпление. НДТ

 


Сходни връзки

ВЪЗРАСТНО СЕМЕЙСТВО БЕ ЗВЕРСКИ ПРЕБИТО ОТ ЦИГАНИН В ДОМА МУ В С. ДРОПЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди