изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:29 EEST
УКРАЙНА - ЧИСТА ПРОБА ФАШИЗЪМ: Радикали позират до труповете на изгорелите живи опълченци в Одеса (ВИДЕО 18+)    
Новини На ужасяващи кадри на видео, което разпространи LifeNews, се вижда как активисти на Евромайдана, които запалиха вчера Дома на профсъюзите в Одеса, снимат телата на загиналите. При това снимките са придружени от ехидни коментари, а загиналите цинично биват наричани "жмури" (жаргон за човек, който е починал току-що).

През деня на 2 май в Одеса избухнаха сблъци между активисти на Антимайдана и фенове на одески и харковски футболни клубове от една страна с радикали от „Десен сектор” и активисти на Евромайдана – от друга страна. Сблъсъците прерастнаха в истинска касапница.

Няколко хиляди радикали от „Десен сектор” и Едромайдана, много от които въоръжени, с викове: "Слава на Украйна!", "Смърт на враговете!", "Московчаните на нож", преследваха и пребиваха по улиците привърженици на федерализацията. Те използваха димни гранати, бухалки, кокдейли „Молотов”, с които запалиха Дома на профсъюзите. Вътре се бяха барикадирали федералистите, а който се опитваше да се спаси от пламъците биваше пребиван от радикалите на улицата.

Общо, по неокончателни данни на МВР и здравните власти, са загинали 40 души: 8 скочили през прозорците, над 30 отровени от дима. Пострадали са около 180 души, 25, от които са в критично състояние.

В Одеса е обявен 3-дневен траур.

Шефът на президентската администрация в Киев Сергей Пашински се опита да оправдае кървавите безредици в Одеса като  провокация от страна на Кремъл, но руското външно министерство окачестви твърденията му като измислици и бълнуване.
http://www.blitz.bg



ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/
 


Сходни връзки

УКРАЙНА - ЧИСТА ПРОБА ФАШИЗЪМ: Радикали позират до труповете на изгорелите живи опълченци в Одеса (ВИДЕО 18+) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди