изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:34 EEST
10 здравословни проблема на пениса    
Здраве Полово предаваните болести са едни от най-честите заболявания, засягащи пениса. Налице са и редица други нарушения и заболявания, които могат да се отразят на мъжкото „достойнство“ като:

Приапизъм

Сериозно нарушение, при което еректиралият пенис не се връща към своето нормално състояние след мастурбация или секс. То може да бъде много болезнено и да продължи с часове и дори дни.

Фимоза

Състояние, при което препуциумът – (тънка еластична кожа намираща се в крайната част на пениса, покриваща неговата главичка), е прекалено стегната. В следствие на това, тя не може да бъде изтеглена над главичката на пениса или засяда .

Дифалия

Рядко срещано състояние. Дифалията е малформация, характеризираща се с наличието на втори пенис.

Ретроградна еякулация

При ретроградната еякулация спермата навлиза в пикочния мехур, а не излиза от върха на пениса по време на оргазъм, както е нормално. Специалистите наричат това състояние „сух оргазъм“. То може да доведе до мъжки стерилитет.

„Счупване“ на пениса

Въпреки че в пениса няма кости, той също може да се счупи. Има цилиндрични тръби, които се пълнят с кръв по време на ерекция. Ако сексът е твърде енергичен, тези тръби могат да се пречупят и това да причини кръвоизлив. Състоянието налага незабавна хирургична намеса.

Псориазиз на пениса

Псориазисът е кожна болест, която възниква след изразена генетична заложеност. Псориазисът на пениса се характеризира с появата на червени петна предимно по повърхността на главичката на пениса. При този вид псориазис не се забелязва характерното за състоянието в други части на тялото лющене на кожата.

Еректилна дисфункция

Състояние, при което мъжът не може да достигне до ерекция или достигайки тя трае само няколко секунди. Причините за появата на еректилна дисфункция най-често са стрес, здравословен проблем, скорошна коремна операция, прием на медикаменти и други.

Камъни в пикочните пътища

Камъните, които се образуват в отделителната система могат да предизвикат редица неразположения. Те представляват твърди частици и нерядко когато организмът се опитва да ги изхвърли, могат да попаднат в уретера. Това причинява много болка и дори кървене.

Баланит

Възпаление на кожата на пениса, което е съпроводено със зачервяване, парене. Причината за появата му е лоша лична хигиена или фимоза (невъзможността на тънката кожа, покриваща главичката на пениса да бъде свободно изтеглена над главичката).

Болест на Пейрони

Това е болест, която се развива във времето. Тя е причина за намаляване на мъжкото либидо. При болестта на Пейрони колагенови плаки се натрупват в пениса, което прави ерекцията трудна и половия акт невъзможен или болезнен.

http://www.az-jenata.bg

 


Сходни връзки

10 здравословни проблема на пениса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди