изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:30 EET
Любопитни и малко познати факти за гърдите    
Любопитно Вероятно не знаете, но те са били муза на много композитори и художници. Женските гърди винаги предизвикват тайни желания и възхищение. Зад тяхната красота и обожание се крият редица любопитни факти вижте някои от тях.

Едни от най-големите естествени гърди са с размер 102ZZZ . Притежателката на най-големият бюст, който фигурира в книгата на рекордите на Гинес е Ани Хоукинс-Търнър. Всяка гърда на дамата тежи около 10,5 килограма, а размера на сутиените, който носи е 102ZZZ.

Съществуват гръдните оргазми

Според проучване публикувано в Men's Health, в което са взели участие 213 жени, 29% от тях споделят, че са достигали оргазъм в следствие на стимулиране на гърдите. Има различни видове физическа стимулация, която може да е причина за възникването на оргазъм.

Установено е, че при стимулация на зърното се активира гениталната сензорна кора на мозъка, в резултат на което жената може да изпита оргазъм.

Гърдите произвеждат полезна храна

Специалисти наричат коластрата и кърмата перфектна храна за бебета. Кърмата съдържа антитела, които помагат на бебетата да се борят с инфекциите, болестите, изгражда силен имунитет и намалява риска от появата на различни видове алергии на по-късен етап. Кърмата се произвежда благодарение на хормона пролактин, който се отделя в женското тяло.

Когато става дума за мляко, размерът на гърдите няма значение

За целите на кърменето няма значение дали една жена е с големи или малки гърди. По-големите гърди имат по-висок дял от мастна тъкан, в сравнение с жлезиста тъкан, но това не оказва влияние върху количеството на кърмата.

Често жените с по-малки гърди се притесняват, че няма да могат да произвеждат достатъчно мляко за бебетата си. Но нерядко дамите с големи гърди имат известни затруднения при кърменето.

Гърдите променят постоянно размера си

Много дами по време на овулация или при настъпването на ПМС (предменструалния синдром) споделят, че гърдите им стават болезнени, чувствителни и уголемени. Това се дължи на по-високите нива на хормоните прогестерон и пролактин, които водят до подуването на гърдите.

След преминаването на тези периоди гърдите връщат предишния си размер. Растежът на гърдите е и единия от отличителните белези на бременността. Друго любопитно, което се случва с размера на женските гърди е, че по време на сексуална възбуда те могат да увеличат размера си с до 25%. 

Лявата гърда е по-голяма от дясната

Двете половини на човешкото тяло не са еднакви. Според проучвания при около 65% от дамите лявата гърда е малко по-голяма от дясната. Никой не знае защо точно лявата, но има разнообразни теории.

Една от тях е че имунната свръхчувствителност, която е по-висока от лявата страна на тялото, оказва въздействие върху хормоните.


Съществуват няколко вида на зърната

Зърната никога не изглеждат по един и същи начин при жените. При някои жени, по време на бременност и по време на сексуална възбуда, зърната изпъкват няколко милиметра над ареолата – тези зърна биват наричани „нормални“.

„Плоски“ зърна са тези, които стърчат, само когато дамата е възбудена или при рязка смяна на температурата. Съществуват и „подпухнали“, когато аеролата е леко повдигната, както и „обърнати“ зърна – такива, които са обърнати навътре.

Съществува спонтанна лактация при мъжете (отделяне на мляко от гърдите)

Спонтанна лактация при мъжете е изключително рядко състояние. Това се проявява в следствие на прием на наркотици, хормонална терапия и други.

Гърдите са съставени от мляко и мазнина

всеки знае как изглеждат гърдите отвън, но едва ли предполага какво се крие под обвивката им. Гърдите са изградени от дялове в които има алвеоли – място, където се произвежда млякото.

В останалата си част те са изградени от мазнини, сухожилия и съединителна тъкан.

Снимка: thinkstock

http://www.az-jenata.bg

ПАРАД НА НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ ЖЕНСКИ ГЪРДИ:  Еротика/Erotica

 


Сходни връзки

Любопитни и малко познати факти за гърдите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди