изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:46 EEST
В Шабла дъждът спря    
НовиниИма наводнени къщи, но няма бедстващи хора, каза кметът на Шабла проф. Райна Бърдарева.

В момента има добър отток по дерето на Суха река, но проблемът е, че започва да се покачва нивото на Шабленското езеро, каза още проф. Бърдарева. Тя добави още, че от резиденцията са поискали техника от общината, за да прокопаят отток на водата от езерото към морето, тъй като имало опасност резиденцията да бъде залята. "Проблемът е, че има много прораснала тръстика и това пречи на водата от езерото да се оттича в морето. Надяваме се, да не е много водата от Суха река, за да не прелее езерото, което не може да се оттича в морето" - допълни Бърдарева.

Сериозен е проблемът и в Кранево. Кметът на курортното село Румен Николов заяви, че руски деца, които са на лагер в хотелите могат да се движат и постепенно с общи усилия се опитват да нормализират живота в селото. "На места вече е възстановено електрозахранването. По цялата улица към морето и долу по самата крайбрежна част хотелите са наводнени и има по метър и половина - два вода. Най-сериозен обаче остава проблемът с водата. Придошлата река Батовска просто е скъсала водопровода и канализацията и няма вода. Трябва дъждът да спре и да мине време, да се оттече, за да възстановим водопровода" - каза Николов.

 


Сходни връзки

В Шабла дъждът спря | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди