изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:14 EEST
ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ: ЕВАКУИРАТ СЕ ХОРА ОТ ХОТЕЛ В АЛБЕНА    
НовиниИма проблем, който се появи в един от хотелите в района на курортен комплекс Албена от реката, която минава през комплекса. Има проблем за сградата на един от хотелите – хотел „Гергана”.



В момента съвместни екипи на Гражданска защита, на Българската армия и на Гранична полиция евакуират хората. Това каза за Агенция „Фокус” вътрешният министър Цветлин Йовчев. „Има достатъчно средства – превозни, хеликоптери, предоставени от Министерството на отбраната, както и с плавателни средства хората ще бъдат евакуирани. Има много добра организация и необходимите ресурси така, че не очакваме проблеми. Не мога да кажа точният брой на евакуираните в момента, но евакуирането започна преди известно време и върви с добри темпове. Мисля, че около 500 души са в хотела и очакваме до няколко часа да успеем да приключим с този процес”, обясни министърът.
По време на полета на хеликоптерите „Кугър“ на Военновъздушните сили над курортния комплекс Албена се е наложила евакуация от въздуха на един човек, който се е намирал върху фургон сред придошлата вода, съобщиха от Министерството на отбраната.
Бедстващи хора от курортния комплекс са били евакуирани на безопасно място и с военни камиони „ЗИЛ – 131“ от състава на Военноморските и Военновъздушните сили. Военнослужещите продължават да оказват помощ на пострадалите в района. Екипажите на хеликоптерите „Кугър“ ще продължат разузнавателните полети. Те ще облетят района на вилно селище край курортния комплекс Албена, и при необходимост ще окажат помощ от въздуха. НДТ
 


Сходни връзки

ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ: ЕВАКУИРАТ СЕ ХОРА ОТ ХОТЕЛ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди