изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:17 EEST
Лидерите на ЕС се договориха - Юнкер ще е новият председател на ЕК    
Европейски съюз

На срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел лидерите на ЕС номинираха бившия премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер за следващ председател на Европейската комисия, съобщи БиБиСи. Този ход дойде въпреки силната съпротива от страна на Великобритания.



„Решението е взето. Европейският съвет предлага Жан Клод Юнкер за следващ председател на Европейската комисия", заяви председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой.


По-рано британският премиер Дейвид Камерън заяви, че „шансовете не са на негова страна" заради обструкцията му на кандидатурата на Юнкер, но подчерта, че ще се придържа към принципите си. Той смята, че Жан-Клод Юнкер се стреми твърде много към по-тесен политически съюз и може да блокира реформирането на ЕС.


Председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол пък коментира след номинирането на Юнкер, че лидерите на страните членки, които са членове на ЕНП, са потвърдили пълната си подкрепа за Юнкер, както и ангажиментът си да следват буквата и духа на Лисабонския договор при избора на следващ президент на Европейската комисия.

http://www.bulgaria.utre.bg

 


Сходни връзки

Лидерите на ЕС се договориха - Юнкер ще е новият председател на ЕК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди