изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:20 EET
Как да върнем доверието след изневяра?    
Любопитно
Наталия Кобилкина с препоръки как да се справим в тази тежка ситуация


реди няколко дни ми се обажда една приятелка и казва: "Трябва да поговорим! Имам нужда от съвет.  Хванах го! Той се пише любовни писма с други жени във Facebook, а ми твърди, че много ме обича и че иска да живеем заедно и да имаме дете… Как мога да му вярвам след това? Как мога да си върна доверието след изневяра?!"

За съжаление, при цялата ми любов към Facebook, социалната мрежа наистина доста често е причина за проблеми в много семейства.  Има случаи, в които можем да видим любимия си човек на заден фон на някаква не чак толкова приятна снимка или дори как флиртува с някой.  

Възможна ли е моногамността и как да възстановим доверието след разочарование или изневяра?  

Това, което е важно да научим в този живот е, че нищо и никой не ни принадлежи. И в момента, в който ние се вкопчваме в нещо, обикновено това нещо започва да ни наранява. Но това не означава, че не трябва да има близост! Истинските отношения трябва да са изградени върху доверие и близост. 

Важно е да помним, че ние избираме да продължаваме да имаме доверие, дори след като той или тя са ни излъгали. Никой не може да ти отнеме право да вярваш и да имаш доверие!

Истината, че в реален живот често се случват разочарования. Той/тя е обещал нещо, а не го е изпълнил, изневери ми, не ме подкрепи в труден момент и т.н.  Да, така е, но попитай себе си: когато знам, че той/тя могат да направят тези неща, какво искам аз? Как по-нататък ще живея с тази информация? 

Важно да ПРИЕМЕШ ФАКТА, че той няма да се промени! Не се преструвай, че не го знаеш! Моля ви, бъдете честни със себе си и с другите. Ако се преструвате, че това ще се промени, вие лъжете сами себе си.  

36983

Не всичките хора лъжат или изневеряват,  но моногамността е осъзнат избор. Никой от нас генетически не е роден моногамен! Ние самите лично избираме в един момент, че искаме да бъдем само с един партньор. И ако вие сте го избрали за себе се – това не означава, че партньора ви е направил същото! 

Вие сте го избрали за себе си! Не заради другия! (прочетете това още веднъж)! Възможно е да върнем доверието си, но то никога няма да бъде същото. Ще бъде обаче друго и това е хубаво. Животът върви и се променя. Важно да се научим да пускаме лесно нещата.

Препоръки за справяне след изневяра или загуба на доверие:

1. Не се рови и не търси

Преди да се ровиш в телефона, пощата или фейсбука на любимия, помисли добре КАКВО ЩЕ ПРАВИШ, АКО НАМЕРИШ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ТОЙ ТЕ ЛЪЖЕ? Представи си, че не дай Боже се натъкнеш на нещо. Какво трябва да правиш след това? Да му признаеш, че му нямаш доверие и че си ровила и той да те обвини, че го контролираш? Или трябва да се разведеш? Или всеки път, когато той наистина пътува в командировка, ти да мислиш, че ще ти изневери?

2. Не искай от него обещания!

Преди да го помолиш за каквото и да е обещание, помисли какви ще са последиците, ако той не го спази? Например, обещай ми че винаги ще се грижиш за мен – е, ако той един ден няма време за това, какво следва? Трябва да го изоставиш ли? Обещанието е капан, в който ние самите се вкарваме.

36986

3. Давай на себе си и на другите право на грешка и провал!

Ние често се забравяме, че сме просто ХОРА. Не сме безгрешни богове или ангели, иначе едва ли бихме живели тук. Често моля хората да бъдат състрадателни към себе си и другите. Приемайте и прощавайте – всички учим някакви неща. Между друго, забелязвам, че мъжете прощават много по-просто, отколкото жените.

4. Не прави импулсивни постъпки 

Нещата не са винаги такива, както изглеждат. Дай време той да ти обясни какво се е случило  и двамата осъзнайте защо е станало така. Мит е, че виновна е само едната страна. Обикновено това е системен процес и втората страна също по някакъв начин е предизвикала случката. 

Важно не е защо това се случило,  а на какво ме учи тази ситуация. И какво аз сега мога да променя в моето поведение?

5. Прости на себе си и на него.   

Другата крайност е, когато хора започват да обвиняват себе си. Не позволявай егото ти и гордостта да спечели тази битка. Нека любовта и прошката да те водят напред.

36984

6. Покажи чувствата си. 

Не го обвинявай, но покажи какво чувстваш и това, че си наранена. Всеки човек е отговорен за своите действия и това ще го накара да се замисли другия път преди да го направи пак.

7. Не му отмъщавай 

Честата грешка на хората е, че ние искаме да причиним на другия същото, което той е причинил на нас. И от отмъщението никой няма да се чувства по-добре, а след това ще е още по-трудно да се възстановят отношенията.

8. Обсъдите нещата в неутрална форма 

Седни и кажи какви са твоите очаквания, какво искаш да получиш и какво си готова да дадеш. Същото трябва да направи и партньора ти. И заедно определете защо сте изпаднали в тази ситуация. Какво на вас ви липсва, че сте я допуснали и набележете план как ще промените тази ситуация? Хубаво да се обърнете за помощ към някой трети човек – той ще ви помогне да запазите неутралност.    

Всяко нещо има решение и заслужава да се потрудиш за да запазиш любимия човек до себе си и двамата да се чувствате щастливи! 

С любов и уважение,

Наталия Кобилкина

http://likealady.bg

ОЩЕ ЗА ИЗНЕВЯРАТА

 


Сходни връзки

Как да върнем доверието след изневяра? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди