изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:53 EEST
Ройтерс: Цветан Василев се интересува от австрийска банка    
Новини Група български инвеститори, включваща Цветан Василев и подкрепена от руската банка VTB, проявява интерес към закупуването на бизнеса на Балканите на национализираната австрийска банка Хипо Алпе Адриа, съобщава Ройтерс. Трима са основните кандидати за закупуването на банката, а сделката може да стане факт до края на месеца, съобщават запознати източници. Василев е основният собственик на Корпоративна търговска банка, която бе поставена под надзор от БНБ миналия месец.

Той не е коментирал информацията. Бившата му говорителка в банката заяви, че вече не поддържа връзка с него и не може да предаде запитванията. VTB също не коментира съобщението.

Бизнесът на Хипо в Югоизточна Европа се смята за неин основен актив. Банката беше национализирана през 2009 г., за да избегне фалит, който можеше да предизвика трусове в целия регион.

Австрия създава \"лоша банка\", която да погълне повечето останали активи на Хипо. Това ще увеличи държавния дълг и бюджетния дефицит тази година. Руският бизнесмен Игор Ким от Експобанк също е в надпреварата, съобщават запознати източници. Финансовият инвеститор Адвент Интернешънъл е третият кандидат за закупуването на австрийската банка.

Миналата година Европейската комисия нареди на Виена да намери купувач за балканския бизнес на Хипо до средата на 2015 г. в замяна на одобрението на държавна помощ за банката. Дойче банк, която отговаря за продажбата от името на правителството, отказва коментар, както и Хипо и австрийското финансово министерство.

Вчера финансовият министър Михаел Шпинделгер каза пред парламента, че сделката може да бъде сключена до няколко седмици и че седем кандидати са заинтересовани. Бизнесът на Хипо в Югоизочна Европа включва шест банки и три лизингови компании в Словения, Хърватия, Сърбия, Босна и Черна гора. /Ройтерс

bgnes.com

 


Сходни връзки

Ройтерс: Цветан Василев се интересува от австрийска банка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди