изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:50 EEST
Задържани са изпълнителен директор и главният касиер на КТБ    
Ред и сигурност
Председателят на УС и изп. директор на КТБ Орлин Русев и главният касиер Маргарита Петрова са задържани. Основният собственик Цветан Василев ще се издирва. Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил незабавна проверка по сигнала на БНБ за КТБ, става ясно от съобщение на прокуратурата.


В сигнала на управителя на БНБ Иван Искров до Цацаров се посочва, че от банката са изтеглени неправомерно 93 139 500 евро, 23 657 575 лева и 45 000 щатски долара (общо 205 887 223 лева). Парите са взети само срещу разписка.

Орлин Русев е бил задържан днес в Созопол. За него има доказателства, че лично е разпоредил сумите да бъдат изнесени от трезора на банката и предоставени на трети лица.

Маргарита Петрова е обвинена вчера за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Тя е извадила парите от трезора в чували и ги е предала на трети лица.
Петрова е със задържане до 72 часа и ще се изготви искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Подготвят се документи за призоваване по реда на международната правна помощ на Цветан Василев, обясниха от прокуратурата.

Разпитани са \"изключително много свидетели\", иззети са документи и записи от охранителни камери, назначени са графологична и техническа експертизи. Провежда се оглед на трезора на КТБ, пише в съобщението на прокуратурата.

\"Има данни за извършено тежко криминално престъпление в КТБ и е образувано досъдебно производство\", заяви междувременно министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, но не уточни срещу кого е разследването.

Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ, внесе сигнал в Софийска градска прокуратура срещу Василев, че е изнесъл от страната 1,7 млрд. лева от КТБ. Рашидов получил анонимно писмо с тези данни, пристигнало тази нощ в пощенската му кутия.

КРЪСТОСАН ОГЪН: БНБ Vs. политиците

dir.bg

 

 


Сходни връзки

Задържани са изпълнителен директор и главният касиер на КТБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди