изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:34 EEST
10 теории на конспирацията, които са се оказали самата истина    
Любопитно
В последните години и десетилетия се наблюдава небивал разцвет на на така наречените теории на конспирация. Някои от тях са толкова налудничави, че с основание може да се запитаме дали техните привърженици и разпространители са със всичкия си. Именно заради подобни "откачалки", много хора са готови напълно да пренебрегнат ВСИЧКИ конспиративни теории. Което е погрешно, трябва да подхождаме непредубедено към всяко едно твърдение, още повече, че някои конспирации се оказват съвсем реални. Следва списък с такива теории, който съвсем не претендира за изчерпателност.




"Третата световна война ще бъде партизанска информационна война, без разделение между военните и цивилните участници" (Маршал Маклюън, канадски интелектуалец, философ и теоретик на информационната теория)


Инцидентът в залива Тонкин

Това събитие дава началото на Виентнамската война. Според официалната версия американския боен кораб USS Maddox е нападнат от три северновиетнамски торпедни кратера и изстрелва почти 300 амуниции срещу тях.

Конспирацията? Никога не се е случил.

През 2005, разсекретени документи на Националната агенция по сигурността на САЩ разкриват, че не е имало никакви виетнамски съдове там. По какво тогава са стреляли американците? Самият президент Джонсън през 1965 е казал: "доколкото ми е известно, нашата флота е стреляла по китове".

Това нито е първият, нито ще е последният фалшив повод за война. Германците нападат Полша през 1939 като отговор на "полските нападения по границата". Последната американска инвазия в Ирак също е с доста съмнителен повод - така и не бяха намерени оръжията за масово поразяване на Садам. Това е причината някои хора да изпадат в другата крайност - да приемат ВСЯКО подобно събитие за дирижирано - последно това се твърди за сваления малайзийски самолет над Украйна.

Сифилис и афро-американци

Между 1932 и 1972, американските здравни власти провеждат клинично изследване върху редица чернокожи американски мъже. Министерството не информира заразените от сифилис, че имат тази болест, нито ги лекува, въпреки, че пеницилина става широкодостъпен през 40-те години.


Проект MKUltra

Конспирацията твърди, че американското правителство провежда този експеримент от 50-те години на ХХ век до 1973. Целта му е упражняването на умствен контрол над американски граждани. Звучи твърде налудничаво за да е истина, но през 1995 президентът Клинтън изказва извинение на засегнатите от името на американското правителство. Самите разкрития по експеримента започват дори още по-рано - през 1977.

ЦРУ е използвало наркотици, хипноза, объркване на сетивата и мъчения в този експеримент. Какви се били резултатите от него, не е съвсем ясно, още повече, че голяма част от документацията е унищожена преди да започнат разкритията. Това е и причината никой да не бъде изправен на съд.

Конспирация в конспирацията: Твърди се, че Теодор Казински (известен като Юнабомбър) е бил едно от "лабораторните зайчета" в експеримента. Дали това е причината за извършените от него бомбени атентати в последствие?

Операция Нортуудс

Конспирацията твърди, че американците са имали план на извършват серия от терористични актове на своя територия и да ги припишат на Куба. Има доста документация доказваща това. За щастие президентът Кенеди е с всичкия си и отхвърля тези планове. Дали това е причината поради която самия той е убит?


ЦРУ продава наркотици в Лос Анджелис

Конспирацията: през 80-те години на ХХ век, ЦРУ организира доставките на кокаин от Латинска Америка до прословутите банди "Блъд" и "Крипс". Самата история на тези улични банди е много интересна, но не е тема на настоящата статия. Със спечелените от продажбите пари, се финансират паравоенни движения в Южна Америка като Контрите в Никарагуа.

Истината: тя е малко по-сложна от краткото описание дадено, по-горе, но като цяло се оказва, че нещата стоят точно така. Това е описано в книгата на Гари Уеб "Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion".

Струва си да се отбележи, че на 10 декември 2004 Уеб загива при съмнително самоубийство. Как е успял да се застреля с два куршума в главата?

Операция Mockingbird

В началото на Студената война ЦРУ дава началото на този проект, чиято цел е да влияе на медиите. Някои журналисти от водещи медии директно започват да получават заплатите си от ЦРУ.

Не знам защо това въобще се нарича конспирация. Ясно е и, че до днес в много страни различни групи влияят по некоректен начин на общественото мнение - всички знаят за платените тролове, готови да пишат коментари в интернет за всеки който си плати. "Тролове" е хубава дума, но повече ми харесва съответния руски термин "мурзилки".


COINTELPRO

COINTELPRO е таен проект на ФБР от 60-те целящ инфилтриране на активистки организации и движения с цел дискредитирането им. Жертви стават антивоенните движения, движението за граждански права водено от Мартин Лутър Кинг и др.

И това не е изненада - всички правителства и от Запад и от Изток най-малкото винаги са хвърляли по едно око на опозицията си.

Операция Snow White

И докато всички досега описани конспирации са дело на американското правителство, то тази е насочена срещу него. Извършена е от така наречената "Църква на Сциентологията", които през 70-те години се инфилтрират в правителствените служби и отмъкват редица документи. ФБР най-накрая се усеща през 1977 какво става и редица високопоставели лидери на организацията са арестувани.


Корпорациите и правителствата движат глобалната икономическа политика на тайни срещи

От години, различни хора твърдят, че глобалният елит движи светът "зад завесите", наричат това положение "Новия Световен Ред" и как ли още не. Някои отиват дори до там да твърдят, че зад самия елит стои някой друг - илюминати, рептили и т.н. Тези последни спорни твърдения няма да коментирам. Но поне в частта за тайните срещи изглежда има доза истина.

На 13 ноември (предполагам миналата 2013-а година) в WikiLeaks е публикувана чернова на тайна среща проведена във връзка със срещата за Транс-Тихоокеанско сътрудничество. На тази среща са обсъждали договори за свободна търговия между редица страни включително Австралия, Бруней, Канада, Чили, Япония, Малайзия, Мексико, Нова Зеландия, Перу, Сингапур, САЩ и Виетнам.

През Юни 2014 WikiLeaks публикува нещо още по-интересно. Договорка между 50 страни за налагане на безпрецедентни нива на приватизация по целия свят. Същината на това споразумение се състои в това да попречи на връщането на публичните услуги в обществени ръце, ако приватизацията се провали.

Незаконните подслушвания на САЩ

Дълги години, всички които твърдят, че правителството безогледно подслушва своите граждани, са наричани параноици. Или пък са обвинявани, че твърде са се повлияли от четенето на "1984" на Джордж Оруел.

С разкритията на Сноуден това се промени. 90% от подслушваните хора са нямали НИКАКВА връзка с тероризма.

Източник

Защо всичко описано до тук е свързано със САЩ? Те ли са мега-злодеят на звета? Другите държави не правят ли такива работи? Естествено, че правят, но колкото и да има недъзи, Америка продължава да е една от най-свободните страни, що се отнася до свободата на словото. Обнадежден съм, че рано или късно, ще се разбере истината за всичко случвало се на американска територия, а и в целия свят.
http://misterika.blogspot.com
 


Сходни връзки

10 теории на конспирацията, които са се оказали самата истина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди