изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:23 EET
ПОВЕЧЕ РАЗКРИТИ КОРУПЦИОННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИСКА НОВИЯТ ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР НА ДОБРИЧ    
Ред и сигурностНовият окръжен прокурор на Добрич Пламен Николов ще се опита да мотивира ръководството на Областната дирекция на МВР да се повиши разкриването на корупционни и икономически престъпления, съобщи той на брифинг с журналисти.




 Според него, в областта има изоставане в тази посока. Далеч съм от идеята, че в нашата област няма корупция и не се извършват икономически престъпления, убеден съм, че има, коментира Николов.
Обясни, че ще стимулира полицията да работи за по-голяма разкриваемост на такива престъпления по метода на „принудата“ като издава писмени разпореждания, които, според Закона за съдебната власт, трябва да се изпълнят в определен срок и качествено, като в противен случай трябва да се наложат санкции.
Пламен Николов, който встъпи в длъжност през миналата седмица след спечелен конкурс, съобщи, че е предложил на Висшия съдебен съвет да работи само с един заместник. Това ще е неговият опонент на конкурса за председателското място Златко Тодоров. За мен Златко Тодоров е изявен професионалист и няма причина да го заменям, каза Пламен Николов. Досега те двамата бяха заместници на окръжния прокурор Милчо Каменски, който се пенсионира.
Намаляване на сроковете за разследване и подобряване  на взаимозаменяемостта на служителите в прокуратурата са някои от приоритети, на които залага Пламен Николов. 
Сред задачите, които си е поставил, е и разширяване на контактите с прокурорите от съседните съдебни райони – Варна, Силистра, Шумен, както и от окръг Констанца в Румъния. Над 500 000 румънски граждани пресичат всяка година границите на област Добрич, като някои от тях претърпяват произшествия, други извършват престъпления, има и трансгранична престъпност, посочи Николов.


Пламен Николов е роден във Велико Търново, но родният му град Горна Оряховица. Средното си образование завършил в Механотехникум там. Завършил е авиационно инженерство във ВВВУ в Долна Митрополия. По разпределение е изпратен в Авиобаза – Добрич, където е работил 16 години, като последно е бил командир на ескадрила и със звание „майор“. След като станало ясно, че в българската авиация няма перспектива, записал второ висше образование – в юридическия факултет на ТУ – Варна. Завършил през 1999 г. След това в работил 11 години като прокурор в Районна прокуратура, бил е зам.-председател на РП, след това окръжен прокурор, зам.-окръжен прокурор. Съпругата му е лекар, едното му дете е работи във фармацевтична компания в София, а другото – учи магистратура „Политология“.В понеделник новият окръжен прокурор даде първия си брифинг за журналисти. НДТ


 


Сходни връзки

ПОВЕЧЕ РАЗКРИТИ КОРУПЦИОННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИСКА НОВИЯТ ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди