изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:32 EET
Свлачище край Балчик! 4 вили може да паднат в морето всеки миг    
Новини 3-4 вили в местността Фиш-Фиша на вилната зона край Балчик вече са на 5-10 метра от ръба и са заплашени да се сринат по активиралото се след дъждовете свлачище. Техните собственици вече ги били опразнили и зарязали на произвола на съдбата. „Всичко стана след поройните дъждове, които се изляха в района в края на юни и началото на юли.

Земята започна да се свлича постепенно и към 20 юли стигна до оградата ни. Вилата ни направо виси във въздуха. Отдолу е пропаст. Взехме всичко и се сбогувахме с имота си. Тук мина целият ни живот. Баща ми живееше постоянно тук – и зиме, и лете. Вилата ни беше като втори дом", разказа за "Стандарт" едно от семействата, чийто имот е застрашен от свличане. Според хората, които имат имоти в района, застрашените вили са четири - по две на улиците 5-а и 6-а, като съседите им също постоянно били в паника дали и техните имоти няма да потеглят по свлачището.

Кметът на Балчик Николай Ангелов сподели пред журналисти, че свлачището се е активирало след дъждовете. "Имаме доста поражения - общо в общината са на стойност 4 млн. лв. като най-много пари - 880 000 лв. похарчихме за почистването на река Краневска. Свлачището тръгна след пороите в района на Фиш-Фиш, като засегна най-много последните вили на 5-а и 6-а улица. Има свличане на земна маса от избили подпочвени води. Със свои сили проучваме откъде извира водата и накъде трябва да я отведем", обясни Николай Ангелов.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Свлачище край Балчик! 4 вили може да паднат в морето всеки миг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди