изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:37 EET
Ретроспекция на оргазма /18+/    
Любопитно

Историята на най-удовлетворяващото изобретение на 19 век – вибратора



Късметлии сме ние, съвременните жени, по отношение на секса. Ако преди хилядолетия и векове, най-интимният акт между двама души е бил извършван предимно с цел размножаване, то днес физическата любов е съпроводена от желание за романтика, създаване и доставяне на удоволствие - нещо непознато на цивилизацията в миналото.

Именно с мисията да доставя сексуална наслада, е бил създаден вибраторът – едно от най-удовлетворяващите творения през изминалите 150 години.

Първият прототип на днешния вибратор е изобретен през далечната 1869 г. от американския лекар Джордж Тейлър и се е наричал "Манипулатор". Изненадващото в случая е, че този модел е работил чрез пара.

В средата на 80-те години на 19 век се появява по-съвременният вариант на вибратора – електромеханичният модел "Pulsocon Macaura", изобретен от д-р Джоузеф Мортимър Гранвил. който се продава изключително успешно до края на 20-те години на 20 век.

В началото на 20 век вибраторите са били препоръчвани и "изписвани" като лекарствен продукт на дамите от лекари, като средство за справяне със стреса и напрежението в семейната и професионална среда. Някои медици дори уверявали представителките на нежния пол, че използвайки популярните днес секс играчки, те ще останат вечно млади или че могат успешно да свалят излишните килограми.

След появата им в първите порно филми обаче, отношението към тях се променя драстично. На уважаваните до този момент уреди за доставяне на удоволствие вече не се гледа с толкова добро око, заради широкото им потребление при първите стъпки на порноиндустрията. Оттогава до ден днешен продажбите им се извършват предимно в специализираните магазини за секс игрпачки.

През 1902 г. американската компания "Хамилтън Бийч" (Hamilton Beach) патентова първия електрически вибратор, превръщайки го в петия по потребление електрически уред у дома след шевната машина, вентилатора, чайника и тостера.

За да избегнат лошата в онова време репутация на вибраторите, някои компании предприемат иновативна маркетинг стратегия – анонсират ги като специални модерни масажори. Разбира се, всички били наясно за какви точно масажори ставало въпрос, но това бил единственият начин изобретението да се продава свободно на домакините в широката търговска мрежа.

Във вихъра на сексуалната революция, табутата падат и използването на вибратора по истинското му предназначение вече не се възприемало като срамно, унизително и пропаднало деяние.



Днес са познати десетки различни видове вибратори, чиято единствена цел е да създават удоволствие и само удоволствие. По-запознатите с богатия асортимент секс играчки знаят, че съществуват клиторни, вагинални и анални вибратори. Освен това, в специализирани магазини за подобен вид "техника" можете да се изумите от разнообразието от вибратори за стимулация на G-точката, вибратори тип "заек", тип "яйце" и всевъзможни други варианти на уреда.

Изследване от 2009 г., публикувано в американския здравен журнал "Секшуъл Медисин" (Sexual Medicine), показва, че около 53% от жените и около 46% от мъжете в САЩ на възраст между 18 и 60 години са използвали вибратор.

Въпреки че в настоящата 2014 година вибраторите са широко разпространени и използвани в демократичните страни по света, все още темата за сексуалната наслада, доставена по този начин, понякога се приема за непристойна и срамна. България е именно една от страните, в които съществува широк пазар на подобен вид артикули, но информацията и комуникацията по въпроса не са напълно развити и изяснени.  http://www.edna.bg

Сексуалните фетиши на отделните зодиакални знаци

Български двойкаджия превзема световната сексиндустрия!

Защо мастурбацията е здравословна?

В Турция заработи първият секс-шоп за мюсюлмани

Първият вибратор бил за цяр /18+/

Кармен Електра обича вибратора си
Откриха вибратор от каменната ера
Какво мислят жените за размера на пениса?
ЛУДНАХА: Алисия Силвърстоун препоръчва растителен вибратор
261 пениса се съхраняват в музей
5 бонуса за здравето ви от мастурбацията /18+/
Британка изпробвала над 1000 вибратора
Лекари вадят краставици, вибратори, чукчета и дюли от задници!
Зелените в Германия: На пазара има "опасни вибратори"
Камелия намери майстора на скъпия си вибратор
Камелия: Ох, къде ми е вибраторът?
Как да ти цъфне вибраторът
Полицията спаси жена от включил се вибратор
Милица в Playboy , иска секс на Айфеловата кула... Нямам мъж, подариха ми вибратор
Самозадоволи се с екологичен вибратор
Свързаха рака с мастурбацията
Галя Щърбева си купи вибратор за 300 лева
Аз съм жена и мастурбирам редовно!
ПИЙНАЛАТА КАМЕЛИЯ МИСЛИ САМО ПЕНИСИ И ВИБРАТОРИ
Жените са недоволни от два пъти секс седмично
Бекъм подари най-скъпата секс-играчка на бременната си съпруга



 


Сходни връзки

Ретроспекция на оргазма /18+/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди