изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:38 EEST
18-ГОДИШНИЯТ ДИМИТЪР, УБИЛ БАЩА СИ В БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ, ОСТАВА В АРЕСТА    
Ред и сигурност Съдът вчера наложи най-тежката мярка на 18-годишният Димитър Балабанов от Генерал Тошево, който уби баща си и рани тежко майка си - \"задържане под стража\". Обвинението поиска тази мярка с мотив, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че е налице реалната опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, както и това, че извършените деяния се характеризират с изключително висока обществена опасност и поради близката родствена връзка на обвиняемия с пострадалите – негови родители.

Налице са данни, че обвиняемият злоупотребява с психотропни вещества и е развил зависимост към употребата им. Назначеният му служебен адвокат апелира за по-лека мярка \"домашен арест\", като подчерта, че до момента Балабанов има чисто съдебно минало, предстои му начало на учебна година, а и няма да му се отрази добре психически престоя в ареста. Запитан от съдията каква е неговата последна дума Димитър Балабанов заяви: \"Татко ме тъпчеше с наркотици\". Съдът отхвърли иска на адвоката на младежа, като мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативен съд - Варна.

В залата Димитър бе въведен от съдебната охрана с белезници на ръцете и краката. Пред медиите след процедурата прокурорът разясни, че предстои да бъде назначена съдебно-психологическа и психиатрични експертизи, които да установят вината на младежа и състоянието, в което е бил при извършването на тежкото престъпление.
Добруджанският град все още е потресен от семейната трагедия. Директорката на училището, в което учи Димитър сподели, че до случката не е имало никакви индикации Димитър да е вземал наркотици или каквито и да е други вещества. Бил добър ученик с добро поведение и успехът му около петица. Директорът на МБАЛ-Добрич, д-р Красимир Николов заяви, че майката е в по-добро състояние, спрямо предишните дни, но все още има опасност за живота й.
Димитър Балабанов изкарал курса за спасители на басейн миналата година, като издържал изпита си на 5 декември. В началото на август Балабанов започнал работа като спасител. Негови колеги разказаха, че съвестно си вършел работата, но все пак бил странен. Докато другите се събирали заедно, той странял, като отказвал поканите с мотив, че тренира за мускули. Пред свой колега споделил, че му тежи, че няма приятелка до себе си. Миналата седмица изведнъж спрял да идва на работа, като не се явил два поредни дни, след което бил забелязан да търси среща с началника, за да се върне на работа. Ръководителят на Спешното отделение болницата д-р Ботев разказа по данни на приелия го дежурен лекар, че момчето било доведено от родителите си в Спешното. Те споделили, че Димитър им се обадил, че не е добре и те отишли да го търсят на работното му място. Младежът буйствал и те потърсили съдействие от полицията. В крайна сметка стигнали до Спешното отделение. Според лекаря, той е пристигнал в абстинентно състояние и агресивен. Направени му били оринарни тестове, като е дал положителна проба на марихуана, но лекарите казват, че новите амфетамини и метаамфетамините не се улавят на такива тестове. Преценката, че е в абстинентно състояние е и заради липса на показатели пулс, кръвно налягане и зеници, които да подсказват, че скоро е взет наркотик, а и агресията означавала, че е в наркотичен глад, поясни още д-р Ботев. НДТ



Ето го пубера, който уби баща си и нокаутира майка си в добричката болница (СНИМКА)

СЕМЕЙНА ТРАГЕДИЯ: СИН УБИ БАЩА СИ В БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ И РАНИ ТЕЖКО МАЙКА СИ



 


Сходни връзки

18-ГОДИШНИЯТ ДИМИТЪР, УБИЛ БАЩА СИ В БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ, ОСТАВА В АРЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди