изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:33 EEST
„Оригиналния пич“ пуснал голите холивудски знаменитости в мрежата    
По светаГлавният хакер, организирал кражбата на голите снимки на стотици холивудски знаменитости, сред които се озоваха Дженифър Лорънс и Кейт Ъптън, се е покрил в дън земя. Анонимното лице, което взриви голия скандал в неделя, пускайки в онлайн форума 4chan десетки голи снимки на известни жени, се е оттеглил в „дълбоката мрежа“, където, както се смята, скандалните кадри за първи път са се появили още преди седмица.

При очевиден опит да избяга от властите, хакерът е заявил, че ще се премести, като е благодарил на своите „поддръжници“, които са споделили първи снимките в Best Anonymous Image Board, преди те да се появят в 4chan в неделя.

Междувременно Дженифър Лорънс се е оплакала в полицията от кражбата и ФБР е започнало разследване, включващо международно издирване на хакера. Компютърният спец, наричан от другите потребители „оригиналния пич“, потвърди, че ударът е бил добре организиран и в него са участвали няколко лица. Той също е бил „резултат от няколко месеца на дълга и трудна работа“.

В темата във форума анонимният компютърждия написа в понеделник вечерта, че ще се премести на друга локация, след като заплаши да качи в мрежата още компрометиращи снимки, искайки дарения от биткойни в замяна. „Момчета, искам да ви кажа, че не го направих сам. Има още няколко души, на които разчитах, за да може това да се случи. Това е резултат от няколко месеца на дълга и трудна съвместна работа. Оценяваме вашите дарения и аплодираме вашето вълнение. Скоро ще се преместя на друго място, от което ще продължа да поставам“, написа той.

В изявление, разпространено в понеделник, ФБР потвърди, че е започнало разследване. „ФБР е запознато с твърденията за компютърното нарушаване на правото на личния живот и незаконното разпространяване на материали с известни лица. По въпроса се работи. Всякакви допълнителни коментари биха били неподходящи в момента“, се казва в изявлението.

Най-притеснително за обществото в случая е това, с каква лекота голите снимки са били откраднати. Хакерският удар също повдига сериозно въпроса за бъдещето на услугата на Apple iCloud, която се използва от милиони потребители по целия свят.
http://www.blitz.bg

******************

Хакер показа дупетата на 101 звезди в нета


Масова кражба на домашно порно стресна Холивуд

Хакер, запален по домашните порноснимки на знаменитости, успя да се добере до голите дупета на дузина холивудски звезди, сред които и признатата от FHM за най-секси жена на годината - актрисата Дженифър Лоурънс. Малко след полунощ на 31 август в интернет форума 4chan били публикувани фотографии на \"101 голи знаменитости\". Това е най-големият масов пробив в компютрите и телефоните на холивудските звезди, извършван някога, коментираха интернет маниаци.

Личен облак

Причината за нелепото изтичане на интимни и откровено голи снимки с еротично съдържание на куп моделки, актриси и певици се оказа новата услуга i cloud, която всъщност представлява онлайн \"облак\", на който всеки може да складира своя лична информация, за да не претоварва паметта на мобилното си устройство. Сред най-подредените знаменитости, които са почистили телефоните си от голи снимки и са ги качили уж на \"сигурно\" в онлайн облака си, са фотомоделът Кейт Ъптън, която е една от най-високоплатените момичета в бранша, певицата и актриса Селена Гомес, колежката й Хилари Дъф, Кристен Дънст и други.

А, това не съм аз

Списъкът с голи секси момичета, които са на гребена на славата в Холивуд, се допълва и от Ким Кардашиан и Риана. Някои от пострадалите вече публично осъдиха постъпката на хакера, който подло бил откраднал личните им снимки. На някои фотоси засуканите хубавици са голи с бившите си вече половинки, други пък категорично отричат те да са на аматьорските порнофотоси. Полицията и ФБР водят разследване, като подозират че извършителят на масовата кражба на секси снимки не е един, а са поне няколко. Престъпникът може да получи солидна присъда и дълги години зад решетките, коментираха вече юристи.

10 години за взлом в електронна поща

Предишната подобна масова кражба на голи снимки се случи през 2012 г., когато 36-годишният Кръстофър Чейн от Флорида се призна за виновен в незаконно проникване в компютрите на 50 знаменитости. Той успя да открадне няколко голи снимки на Скарлет Йохансон, Мила Кунис и Кристина Агилера, но получи ефективна присъда от 10 години зад решетките. Интересното е, че Чейн всъщност не е компютърен гений. Той използвал хитра практика да пробие електроните пощи на над 50 актриси и певици.

Виждал адреса от сайтовете на звездите, влизал в пощата и натискал бутона за забравена парола. После започвал да налучква различни думички, като пробвал с най-популярните варианти - бащиното име на майка ви, прозвището ви от гимназията или пък името на първата ви учителка. Всичката тази информация Чейн събрал от интернет и така успял да налучка паролите и да се докопа до сластните фотоси.  http://novinar.bg

РианаМила Кунис / Mila KunisКели Брук

10 г. затвор за крадеца на голите снимки на Скарлет Йохансон

Голи снимки на Скарлет заляха Нета (18+)





 


Сходни връзки

„Оригиналния пич“ пуснал голите холивудски знаменитости в мрежата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди