изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:09 EEST
ДОГОДИНА БЕРНА ЩЕ ИМА КОМПАНИЯ В ЗООПАРКА    
ЕкологияПрез следващата година се очаква мечката Берна в добричкия зоопарк да си има компания, съобщи директорът на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова.

Договореностите за това са с партньорите от „Про Зоо Добрич“ в швейцарския град Шафхаузен. Предстои с МОСВ да се уточнят детайлите относно изхранването на мечката. Предвижда се тя да е мъжка.
Семейството на конете на Пржевалски очаква рожба. Тя ще е седма, като досега има три женски и три мъжки кончета. Част от кончетата са заменени срещу животни с други зоопаркове. Предстои да бъде направена замяна на едно конче срещу щраус със зоопарка в София, каза още Венкова.
Центърът за защита на природата и животните е уникален както за България, така и за цяла Източна Европа. Създаден е по българо-швейцарски проект, има обща площ 160 декара, с богата 40-годишна дървесна и храстова растителност. Създаден е през 2003 година, а през 2007 с подкрепата на швейцарски партньори от град Шафхаузен се превърна в първата зоологическа градина от европейски тип в нашата страна. НДТ


 


Сходни връзки

ДОГОДИНА БЕРНА ЩЕ ИМА КОМПАНИЯ В ЗООПАРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди