изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:37 EEST
ПП АТАКА ОРГАНИЗИРА ПОДПИСКА И ПРОТЕСТ СРЕЩУ ДОБИВА НА ШИСТОВ И ВЪГЛИЩЕН ГАЗ В ДОБРУДЖА    
ПолитикаНие правим коалиция само с българския народ, заяви водачът на листата Калина Балабанова- Тя е категорична, че Атака ще присъства в следващия парламент

ПП Атака организира подписка и протест срещу добива на шистов и въглищен газ в Добруджа. От следващата седмица ще има специална шатра в Добрич, където ще се събират подписи. Протестът се предвижда да е през следващата седмица в Каварна, съобщи на пресконференция вчера областният лидер на партията Атанас Атанасов. Успоредно с това върви и национална подписка срещу разполагането на американски военни бази  България.
Като престъпление определи водачът на листата на ПП Атака Калина Балабанова разрешението, което екоминистъра от служебния кабинет даде за започване на проучванията за добив на нефт и газ край село Вранино. От партията апелираха гражданските сдружения и гражданите също да се включат в протеста.  Атанас Атанасов подчерта, че екологията и околната среда са сред приоритетите за партия Атака. Затова те продължават да настояват за запазване на мораториума за проучванията и добив на шистов газ. Калина Балабанова припомни, че далеч преди началото на изборите лидерът на партията Волен Сидеров бе в Добруджа и посети сондажа в с. Рогозина, а тя, Атанасов и членове на партията се включиха в протеста срещу проучването и добива на шистов и въглищен газ в Добруджа, който се проведе в с. Вранино. Балабанова запита защо другите партии едва сега – когато започва предизборната кампания, се ангажираха с проблема.
На пресконференцията бе представена листата на ПП Атака в Осми Добрички избирателен район. Тя се оглавява от Калина Балабанова – магистър, инженер по образование, депутат в 42-ото Народно събрание.Втори е Атанас Атанасов - магистър по счетоводство и контрол и анализ на банковото дело, бизнесмен, втори мандата общински съветник  в ОбС в Добрич,  областен лидер на партията. Трета е Ивелина Колева  - председател на общинската организация на ПП Атака в Балчик, Димчо Кръстев – председател на партийната организация в Ген. Тошево, Георги Йорданов – член на общинското ръководство в Каварна и Десислава Димитрова – член на общинското ръководство в Добрич и общински съветник в ОбС - Добрич.
Сред проблемите на местно равнище, за решаването на които ще настояват кандидат-депутатите от Атака, е междуселищната пътна инфраструктура, включително и реновиране на пътя Добрич-Варна, който е важен за гражданите и бизнеса, посочи Атанасов. Според него, трябва по-голямата част от пътя да стане трилентова, а друга част – четирилентова. Друг акцент е използването на бившето военно летище в Добрич като карго летище, което да доведе до развитие на региона и разкриване на нови работни места.
Калина Балабанова представи някои от акцентите на програмата на ПП Атака. Сред тях са минималните пенсия и работна заплата у нас да станат на средноевропейско ниво, премахване на ДДС върху хляб, учебници, животоподдържащи и животоспасяващи лекарства, въвеждане на мораторум върху цените на енергоносителите и прозрачност за това как се разпределят средствата от тях между НЕК, ЕРП-ата, за зелена енергия, намаляване поне наполовина на ДДС за хранителните продукти. Тези законопроекти са внасяни от ПП Атака в 42-ото Народно събрание, но с гласовете на БСП, ГЕРБ и ДПС са били отхвърлени, припомни тя. И подчерта, че е недопустимо в страна – член на ЕС да има минимална работна заплата и пенсия, които са по-ниски от тези в страните от третия свят.
Партията ще продължи да отстоява позицията си срещу американските военни бази в България, както и срещу санкции на ЕС срещу Русия, тъй като страната ни е една от най-потърпевшите от тях.
Партия Атака задължително ще присъства в следващия парламент, заяви Калина Балабанова. Тя изрази увереност, че в Добричкия многомандатен район ще имат много добро представителство, защото , докато останалите партии още нямали яснота как ще са подредени листите им и си почивали, те са обиколили над 200 села в областта и са разговаряли с хората там за проблемите им. На въпрос с кого партията би била склонна да направи коалиция, К. Балабанова отговори, че ПП Атака прави коалиция само с българския народ. НДТ


 


Сходни връзки

ПП АТАКА ОРГАНИЗИРА ПОДПИСКА И ПРОТЕСТ СРЕЩУ ДОБИВА НА ШИСТОВ И ВЪГЛИЩЕН ГАЗ В ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.02 секунди