изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:22 EET
Метеорит падна в Никарагуа, остави 12-метров кратер    
По света Метеорит е паднал в близост до столицата на Никарагуа - Манагуа, оставяйки 12-метров кратер. Жителите на града са чули силна експлозия, но няма жертви и щети. Метеоритът е паднал в близост до международното летище на Манагуа, като образува кратер с радиус 12 метра и дълбочина 5 метра.

По думите на правителствена говорителка комисия, създадена от властите да проучи случилото се, е потвърдила, че става дума за "сравнително малък метеорит", който, "изглежда, е дошъл от астероид, минавал близо до Земята", съобщи АП, цитирана от БТА.

Местни жители съобщили, че чули мощен взрив. Ударът в земята е бил толкова силен, че е засечен от уредите на Института по сеизмология на Никарагуа.

„Регистрирани са две вълни: първата, по-слаба е при удара на метеорита в земята, а втората, по-силна е от звуковата вълна”, заяви представителят на института Улифредо Щраус, цитиран от АФП и "Фокус".

Мястото на кратера е близо и до военновъздушна база. Няма данни за пострадали, а полетите на международното летище не са засегнати. В зоната са били допуснати само журналисти от държавните медии, посочва Асошиейтед прес.   dir.bg
 


Сходни връзки

Метеорит падна в Никарагуа, остави 12-метров кратер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди