изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:44 EEST
Михнева: Зам.-председател на ДАНС е уволнен заради аферата „Костинброд”    
Новини Димитър Йорданов, в качеството му на зам.-председател на ДАНС, е уволнен заради аферата „Костинброд”, защото той е подал информацията за надпечатаните 350 000 бюлетини към Мая Манолова. Работата на печатницата е била наблюдавана от ДАНС и прокуратурата. Това обяви пред bTV журналистката Маргарита Михнева.

„Делото „Костинброд” не е съшито с бели конци, както скоро каза служебният премиер проф. Георги Близнашки. По случая се работи и на 29 септември е първото заседание по делото. Димитър Йорданов, който по това време е зам.-председателят на ДАНС, е уволнен, защото е подал информацията за надпечатаните бюлетини на Мая Манолова. От своя страна пък тя я подава към Николай Бареков, който в деня на размисъл разкри надпечатаните бюлетини. Какви са фактите: - има надпечатани бюлетини, има уволнен по аферата, делото тръгва. Запознала съм се с делото, за да говоря за тези неща. Интересно е Йорданов да каже защото точно в този момент подава информацията...”, разкри Михнева.

Както е известно, като основен виновен към момента за неупражнен контрол се сочи Росен Желязков, който бе главен секретар в служебния кабинет на Марин Райков.

„Очаквам делото да приключи с административно наказание на Росен Желязков, но ще видим”, каза още Михнева.

Тя говори също така и за т.н. афера „Бобов дол” на евровота, след като журналистически репортаж разкри, че собственикът на мината Христо Ковачки купувал гласове, като превеждал по картите на служителите си по 50 лева.

„Афера „Бобов дол” няма. Това казвам. И се аргументирам. В петък кюстендилската прокуратурата прекрати делото. Оказа се, че при вота има 40 гласа за БСП и 700 за ГЕРБ”, каза още Михнева.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Михнева: Зам.-председател на ДАНС е уволнен заради аферата „Костинброд” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди