изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:03 EET
US eксперт: САЩ крият, че личната армия на Коломойски е свалила Боинга    
По светаЕдин от най-шокиращите моменти в отразяването на катастрофата на малайзийския боинг от страна на западните медии е липсата на сериозно и внимателно журналистическо разследване. А те впрочем би трябвало да започнат отразяването на трагедията с няколко важни въпроса, останали без отговор, пише известният американският анализатор Фредерик Енгдал.

Автор на статията е Фредерик Енгдал, виден американски икономист, независим журналист, писател и политолог, автор на редица книги и изследвания. Той е известен с материалите си във вестниците. Този негов анализ е публикуван в руското седмично издание "Съвършено секретно", съобщава БГНЕС.

Главният въпрос е защото киевската служба за управление на полетите е заповядала на полета МН17 да се отклони от зададения маршрут, който заобикаля зоната на бойните действия в източна Украйна. Според първите отчети на сайта FlightAware.com, проследяващ всички пътнически и цивилни полети в реално време, в четвъртък на 17 юли полетът МН17 на "Малайзийските авиалинии" от амстердамското летище Схипхол за Куала-Лумпур (Малайзия) значително се е отклонил по височина и траектория в сравнение с всички други полети на пътническите самолети, които след началото на гражданската война в източна Украйна са заобикаляли от юг районът на конфликта. Другите основни въпроси, пренебрегнати от Киев, администрацията на Обама и повече западни медии, са следните – защо пилотът е летял в затворено въздушно пространство? Какви инструкции, ако ги е имало, са били дадени от киевското управление на полетите към пилота минута преди трагичния взрив?

"Неопровержимите доказателства"


Любопитно е, че след първата публикация на данните сайтът FlightAware изненадващо е променил своята версия на траекторията на полета МН17. Оказван ли е натиск за промени данните? И ако да, то откого? От НАТО? От Вашингтон? Трудно е да си представим, че натискът е бил от страна на "изолираната" Русия.

Свалени снимки от десктопа на FlightAware.com показват, че всичките 10 последните полета са минавали на безопасно разстояние южно от Донецка област, пресичайки зоната над Азовско море. И само на 17 юли трагичният полет МН17 е минавал непосредствено над Донецка област.

Повечето аргументи, представени от администрацията на Барак Обама относно това кой носи отговорност за катастрофата, се основаваха на цитати от представители на киевското правителство. Само няколко часа след свалянето на самолета службата на украинското разузнаване публикува нареченото от нея "доказателство", че самолетът е свален от сепаратистите по заповед от Русия. Това бе видео с продължителност 2:23 минути, качено в Ютюб. Службата твърди, че е предоставила запис на разговор между проруски сепаратист и координаторът му Василий Геранин, за който се казва, че е полковник от Главното разузнавателно управление на Генщаба на руската армия. Те са говорили, че бил "свален реактивен самолет". Няма никакви подробности дали това е пътнически или военен самолет. При това можело е да става дума за украински Су-25, свален от опълченците няколко часа по-рано.

Всички приказки за "неопровержимите доказателства" изчезнаха от медиите, след като настойчиви специалисти по информационни технологии установиха времето и датата на качването на записа в Ютюб – видеото е било изпратено в мрежата на 16 юли 2014 г. в 19:10 часа местно време – тоест ден преди свалянето на самолета.

Маневри на НАТО до мястото на трагедията

Сега преминаваме към разглеждането на много интересно съвпадение. Буквално дни преди и веднага след катастрофата е имало украинско-натовски военни учения. Според данните, разкрити от бившия служител на Агенцията за национална сигурност (АНС) Уейн Медсън, Украйна и НАТО са провеждали 10-дневни военни учения "Морски бриз" с използването на радиотехнически и електронни средства за борба, самолети за радиоелектронно разузнаване от типа "Боинг ЕА-18Г Glowler" и "Боинг Е3 Sentry", системи за ранно радиолокационно засичане на въздушни цели АУАКС (AWACS).

По данни на Медсън в ученията участвали ракетният крайсер USS Vella Gulf, оборудван със система за насочване на ракетите "Ейджис" (AEGIS). В Черно море Vella Gulf е можел да проследява полет МН17 на "Малайзийските авиалинии" над Черно море, както и всяка една ракета, която може да се изстреля по самолета. Освен това самолетът за електронно разузнаване (ELINT) и самолетът на АУАКС също били в небето над Черно море в момента на прелитането на МН17 над Украйна. Самолетът Glowler може да изведе от строя радиолокационните системи на всички ракети от класа "земя-въздух" (с каквато Западът твърди, че е свален малайзийският "Боинг" - бел.ред). Ученията на НАТО съвпаднаха със свалянето на МН17, станало на 17 юли само на 40 км от границата с Русия. Кораби и самолет на НАТО са водили пълно радиолокационно и електронно наблюдение над Донецка и Луганска области. Въпросът е защо правителството на САЩ не предостави точни данни от проследяването на полета на МН17 с уточнението кога точно е летял над Украйна и откъде точно е бил свален? Може би то се бои да разкрие информацията, с която разполага, тъй като тя ще удари като бумеранг подпалвачите на войната във Вашингтон?

Американските агенции имат не само спътниковите данни за полет МН17, те имат и снимки на вероятната зенитна установка, от която е била изстреляна ракетата, свалила самолета. И на снимката ясно се виждат войници, облечени в...украинска униформа. По данни на награждавания бивш журналист от "Нюзуик" Роберт Пери един от източниците му, който и друг път му е предоставял точна информация, му разкрил, че "американските спецслужби наистина разполагат с подробни спътникови изображения на вероятната зенитна установка, пуснала ракетата, но тази установка се е намирала под контрола на украинските правителствени войски, облечени в украинска униформа". Не обяснява ли това защо досега администрацията на Обама не е предоставила подробни свидетелства в подкрепа на твърденията, че смъртоносната ракета е била пусната от украинските "бунтовници, подкрепяни от Москва"?

Резилът на неоконсерваторите във Вашингтон

Пропагандната война срещу Русия заради трагедията с МН17 бе подета от неоконсерваторите от кръга на помощничката на държавния секретар по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд. На пресконференция на 21 юли говорителката на Държавния департамент Мари Харф, която е и бивша говорителка на ЦРУ, попадна под град от остри въпроси на журналистите защо не са огласена откъде са "неопровержимите" доказателства. Харф отвърнала следното: "Ние знаем, ние видяхме това (доказателствата) в социалните мрежи, снимките на проруските сепаратисти, които се фукаха, че са свалили самолет...". Извинявайте, дами и господа, но говорещите снимки не са ли нещо ново?

Очевидно чувствайки натиска, на 22 юли Си Ен Ен, верният защитник на интересите на Държавния департамент, публикува спътниковите изображения. Но на тези изображения, които може да се направят от всеки новак във фотошопа, няма нито едно реално или поне подобие на реално доказателство, което може да се използва при всяко независимо разследване на ООН. Накрая някои умове от администрацията на Обама организираха закрит брифинг с "неназовани високопоставени длъжностни лица". Високопоставен представител на американското разузнаване заяви на журналистите, че макар руснаците да доставят оръжие на сепаратистите, "САЩ нямат преки доказателства, че установката, от която бил свален пътническият самолет, е била доставена от Русия".

Представители на американското разузнаване признаха, че не знаят кой е изстрелял ракетата или дари по време на изстрела е присъствал руски персонал. Те не са убедени, че лицата, изстреляли ракетата, са били обучавани в Русия. Заявено бе следното: "Ние не знаем името, не знаем званието, дори не сме убедени на 100 процента в националността на този, който е стрелял срещу "Боинга".

Последното поражда учудване, защото показва, че изявлението на Барак Обама от 21 юли по националната телевизия, че самолетът е "бил свален на територия, контролирана от проруските сепаратисти в Украйна" и че Русия е обучавала сепаратистите и "им е предоставила военно оборудване и оръжие, включително зенитни установки", та това изявление се е базирало на недостоверни данни. А впрочем заради това изявление светът направи гигантски стъпка по-близо до началото на "студена война" с Русия. И вече ден по-късно (след брифинга с разузнаването) едно много високопоставено лице в администрацията на САЩ реши значително да намали конфронтацията.

Частната армия на Коломойски

Всичко това поражда логичния въпрос кой е свалил МН17? Тук вече започва буря и става наистина опасно. Районът, откъдето е изстреляна ракетата, се контролира не от проруските сепаратисти, той се намира под контрола на неонацистката частна наемна армия, организирана и въоръжена от украинския милиардер и олигарх Игор Коломойски, по някои оценки втория най-богат човек в Украйна. Той е човек на разузнавателните служби на САЩ и Израел. Има двойно украинско и израелско гражданство и ръководи своята бизнес империя от Швейцария, а не от Киев.

Впрочем, ето един интересен факт: Хънтър Байдън, синът на Байдън (на американския вицепрезидент – ред.) отново е назначен за директор на украинската газонефтена компания Burisma Holdings Ltd., която принадлежи на Игор Коломойски.

През последните месеци Коломойски създаде своя собствена наемна армия, която има на въоръжение зенитните комплекси "Бук", с които се твърди, че е бил свален малайзийския самолет.

Коломойски неведнъж е заплашвал с терористични нападения рускогоезичните чиновници в източна Украйна, включително с поръчкови убийства. Коломойски има тесни връзки с ръководството на киевското международно летище "Бориспол", където според съобщенията части на вътрешните войски са завзели командно-диспечерския пункт малко преди свалянето на полета МН17.

В лична беседа шефът на тбилиското бюро на сп. Veterans Today Джефри Силвърман изтъкна възможната компанията за спътникови връзки Inmarsat да е замесена с катастрофата на МН17. Сред основните й клиенти са Пентагона и правителството на САЩ, а в компетенциите й влизат повечето международни системи за управление на полети. Според Силвърмен връзката с МН370 е била "изгубена", защото Inmarsat е изключила системите си и до ден днешен отказва да предостави данните, които има. В едно интервю веднага след катастрофата един източник, за който се знае, че е само испанец с името Карлос, разказва на онлайн новинарската служба ETN, че пътническият самолет е свален от украинските военни. Той твърди това въз основа на собствени оценки, но и на военни източници в Киев. Той разкри, че данните на радарите в Киев са били конфискувани веднага, след като е станало ясно за свалянето на пътнически самолет, а всички чуждестранни служители на диспечерската служба за въздушното движение в Киев са били незабавно уволнени. Карлос разкри още, че МН17 е бил съпровождан от два украински реактивни изтребителя три минути преди самолетът са изчезне от екраните на радарите. Сигурно никога повече няма да чуем сведенията на Карлос, защото веднага след публикацията на неговия отчет в мрежата, той изчезна, неговите акаунти в социалните мрежи бяха унищожени и вероятно никой не знае къде се намира.

Силите на Коломойски притежават съвременно оръжие, получено от украински военни арсенали или купени на черния пазар. Неговата армия се състои от редовни военнослужещи, неонацистки групировки от западна Украйна, чужди наемници, включително от Грузия, Румъния, крайни расисти от Швеция и Германия, както и бивши командоси от израелската армия. Всички те са организирани в четири батальона: "Азов", "Айдар", "Донбас" и "Днепр-1". Именно последният е виновен за палежа в Дома на профсъюзите в Одеса на 2 май и в сградата на милицията в Мариупол на 9 май, където загинаха няколко десетки души.

Според съществуващите данни грузинците в армията на Коломойски са обучени да управляват зенитни ракети "Бук". Предишното украинско правителство на президента Виктор Янукович ги е продала на тогавашния грузински президент Михаил Саакашвили, верен човек на САЩ.

Ако бандитите на Коломойски наистина са замесени в катастрофата на МН17, това обяснява защо неоконсервативното и израелското лоби в САЩ и по света, особено в медиите, толкова яростно сочи руския президент Владимир Путин, отклонявайки вниманието от Игор Коломойски.

Очевидно Коломойски има косвен достъп до висши кръгове в Министерството на отбраната, НАТО и разузнавателното ведомство на САЩ (очевидно ЦРУ).

Необходимо е да започне сериозно разследване срещу Коломойски и създадената от него международна мрежа. Но към момента явно са се провалили опитите да бъдат обвинени Русия и Путин за свалянето на МН17. Но е и съвсем очевидно, че тези опити няма да са последни.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

US eксперт: САЩ крият, че личната армия на Коломойски е свалила Боинга | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди