изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:29 EEST
РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПОДГОТВЯТ НА УНИКАЛНИЯ СКЕЙТПАРК    
СпортСкейтпаркът в градския парк в Добрич е уникален за България, защото за първи път някой се вслушва в мнението на скейтърите. В страната има 22 такива съоръжения, това е 23-ото, но за пръв път у нас нещата се случват по този начин. Това каза пред журналисти  Георги Георгиев от Скейтклуб – Варна и Българската скейтборд федерация.
Скейтпаркът в градския парк в Добрич е уникален за България


„Уникалното за скейтпарка е, че някой в България се съгласи да послуша хората, които се занимават с това и да го направи, както трябва. Досега това не се е случвало“, каза той. Скейтърите са привлечени още при проектирането на парка, както и след това са поканени от зам.-кмета Надежда Петкова. Имаше и консултант от Англия за конструктивната част, припомни Георгиев.

Другото уникално е, че проектът е направен така, че във всеки стил, - било то BMX, скейтборд или кънки, да има степенуване на развитието – за начинаещи, напреднали и професионалисти. Първата пътека е за начинаещи, втората и третата са за напреднали, а четвъртата е за професионалисти. Същото се отнася и за басейните.

Изпълнението на скейтпарка в Добрич е много изпълнение, досега такова в България няма, каза още Георгиев. Той каза, че се подготвя а републиканско състезание през следващия месец, но дали ще се случи, зависи от времето. НДТ

 


Сходни връзки

РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПОДГОТВЯТ НА УНИКАЛНИЯ СКЕЙТПАРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди