изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:48 EET
Котка получи нов живот с кръв от куче    
Любопитно

Американски ветеринари спасиха живота на котка като й преляха кучешка кръв. Котето Бътъркъп имало спешна нужда от преливане на кръв, а единственият подходящ донор било едно куче, пише в. "Мирър".



"В тази ситуация не можехме да прелеем кръв от група А на коте с кръвна група Б, защото това би причинило тежка реакция на имунната система. По-безопасно е да се прелее кучешка кръв. Това е правено и в миналото, но не е честа практика", казва д-р Шон Пери от ветеринарната болница, където е извършена операцията.

Стопанинът на Бътъркъп Ърни Сандерс започнал да се тревожи за любимеца си, когато забелязал, че котето е по-сънливо. Оказало се, че животното е анемично, а червените му кръвни телца спаднали до 7%.

"Котешката кръв се намира по-трудно, не е толкова достъпна като кучешката. Имаше кръвни банки от хрътки, взехме ги от кръвната банка. Там отделиха червените кръвни телца от плазмата. По време на преливането Бътъркъп не показа признаци на отхвърляне", разказва собственикът на котето.

Той добавя, че първоначално си мислел, че Бътъркъп е женско коте. Сега се надява, че с преливането на кучешка кръв котето няма да промени характера си.  bgnes.com
 


Сходни връзки

Котка получи нов живот с кръв от куче | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди