изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:09 EET
Идва ли Ислямска държава в България (СТРЯСКАЩО ВИДЕО)    
НовиниУжасяващи клипове заливат интернет, властите не реагират

Един от обвиняемите по делото за радикален ислям в Пазарджик Ахмед Муса пусна в социалните мрежи скандално видео. Градът е Пазарджик, а главните действащи лица – български граждани. Сред участниците е и Ахмед Муса – единственият ефективно осъден за проповядване на радикален ислям у нас. Хората във видеоматериала са облечени с бели фланелки. На тях ясно се вижда логото, с което се идентифицират привържениците на организацията Ислямска държава.В ромската махала в Пазарджик никой не иска да коментира религиозни въпроси открито. На чаша кафе в джамията екип на TV7 се среща с част от участниците в клипа, но те не желаят да говорят пред камера. В неофициален разговор става ясно, че видеото е заснето по време на сватба, а мъжете са... сервитьори. Участниците в клипа се кълнат, че няма нищо радикално, както в клипа, така и във факта, че същото лого присъства на прозорците на много коли в махалата.

Сподвижници на Муса уверяват, че не са свързани с никакви терористични организации. Кратка разходка из Facebook профилите на част от приятелите на Ахмед Муса обаче говори за друго. В личните им страници могат да се видят снимки на Осама бин Ладен, знамена на Ислямска държава, както и ясни призиви за джихад. Снимките са достъпни за всеки потребител.

Мюфтийството в България категорично заклеймява подобни прояви. Според него 99% от мюсюлманите отхвърлят тези призиви. Според мюфтийството компетентните органи трябва да вземат мерки срещу подобни влияния. Опасност има, защото интернет пространството е залято с видеоматериали като този от Асеновград и този, заснет в Пазарджик. На него се вижда ясно как дете уж на игра обезглавява с пластмасов меч друго дете пред очите на многобройна публика в двора на джамията Абу Бакр.

http://www.blitz.bg

ВИЖ ВИДЕОТО:   http://www.blitz.bg/news/article/296926
 


Сходни връзки

Идва ли Ислямска държава в България (СТРЯСКАЩО ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди