изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:57 EET
5-килограмов шаран уловила малката Крисия    
Общество Тя е само на 10 години, но вече има над 160 000 почитатели във фейсбук. За 4 години музикален \"стаж\" има 7 награди от национални и международни конкурси. Пяла е химна пред 42 000 души на националния стадион преди мача за \"Лига Европа\" между \"Лудогорец\" и \"Валенсия\".

От няколко месеца е част от проекта \"Запознай се с малките\" в \"Шоуто на Слави\". А на 15 ноември Крисия Тодорова ще представи България на детската \"Евровизия\" в Малта. На два рояла ще акомпанират близнаците Ибрахим и Хасан Игнатови (виж още в карето). Те ще изпълнят \"Планетата на децата\". На сцената Крисия ще излезе в стилна черно-бяла рокля, дело на дизайнерката София Борисова, а младежите ще бъдат в смокинги.
\"Когато я разпознаят по улиците, пък я спират с думите: \"О, Криси, колко си сладка! Пееш прекрасно!\" Често искат автографи, а някои дори се просълзяват от умиление\", разказва Ангелина Тодорова, майката на талантливото момиче.

Репетиции

За да бъде във форма, Крисия репетира всеки ден по 2 часа в Центъра за работа с деца в Разград заедно със своя музикален педагог Свилена Дечева. Повече няма как, за да не натоварва гласа си излишно, а и трябва да остава и време за учене и игра. Набляга основно на самата песен, която ще изпълнява в \"Евровизия\". Успоредно с това на всеки 2 седмици готви нова песен за \"Шоуто на Слави\", разказва майка Ангелина. Крисия ходи и на уроци по модерен балет.
Всъщност в рода на Криси има много музиканти и артисти. Майка е била класическа балерина, работила е в операта във Варна. Майката на съпруга Марин - Пенка, която вече е починала, често е извисявала глас пред роднини и приятели и ги впечатлявала с изпълнението си на народни песни. Вуйчото на Криси - Любомир, също пее прекрасно и свири на контрабас. Той работи в чужбина.

На ти с
математиката

В момента Крисия е в четвърти клас. Любимият предмет в училище е математиката, а леко труден се струва \"Човекът и обществото\", защото трябва да запаметява факти и дати. \"Никак не е лесно, защото времето за учене е само по 2 часа, през които трябва да се подготви за 5 предмета за следващия ден, но тя се справя\", разказва майка .
Усмихнатото момиче обича да кара ролери и колело, макар че напоследък трудно намира време за тях. И понеже на хълмче близо до училище \"Васил Левски\" неин преподавател прави \"писта\", когато завали сняг, Криси се научила да кара и ски. Миналата зима дори взела диплома за най-добър скиор сред своите съученици. Последното хоби е ... риболовът. Напоследък често мята въдица в язовир над Разград с баща си Марин. Дори успяла да хване 5-килограмови сом и шаран.

Мечта

Когато порасне, Криси мечтае да стане певица или актриса. Любимците са Лара Фабиан, Уитни Хюстън, Селин Дион, Кристина Агилера, Бионсе. От българските изпълнители харесва Мария Илиева и Мариана Попова. Преди да порасне обаче, има всички шансове да покори сърцата и на хората в други държави. Още на 15 ноември, когато ще бъде музикалното състезание в Малта и ще я гледат в цяла Европа. У нас конкурсът за деца \"Евровизия\" ще се излъчва по БНТ1.

 

Ибрахим и Хасан
мечтаят да са диригенти


На сцената на детския конкурс “Евровизия” в Малта до Крисия ще излязат и близнаците Ибрахим и Хасан Игнатови. Десетгодишните момчета са стипендианти на фондацията на Димитър Бербатов. За публиката станаха известни с участието си в “Шоуто на Слави”. И двамата мечтаят да станат прочути пианисти и диригенти.
 Мелодията на песента “Планетата на децата”, която ще представят Крисия, Ибрахим и Хасан, звучи почти като саундтрак към филм. Клипът на песента вече е готов и качен на официалната страница на конкурса, както и на специално създадената Facebook страница - Krisia, Hasan & Ibrahim. 

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

5-килограмов шаран уловила малката Крисия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди