изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:08 EET
Закопчаха наше трио цигани-сводници при акция „Робиня” в Италия    
По светаПлащали по 1500 лева на жертвите си и ги правели проститутки с бой, грозят 20 години затвор

Трио българи, което изнасяло проститутки за Италия, беше закопчано в четвъртък от карабинерите от южния италиански град Лече. 40- годишният Цветан Цветанов, 38-годишната му съпруга Емилия Георгиева и 27-годишният Александър Георгиев са от ромски произход, съобщиха властите на Апенините, пише в. "Монитор".Тримата са арестувани по подозрение, че са трафиканти на бели робини от България за Италия. Прокуратурата им е повдигнала обвинения за насилствено заробване на хора и експлоатация на проститутки. Операцията с кодово название „Робиня” е била ръководена от капитана на Корпуса на карабинерите Луиджи Скалинджи и от неговия колега - лейтенанта Роландо Джусти.

До залавянето на бандата се стигнало, след като в началото на септември карабинери с патрулка забелязват на крайбрежен път четири невръстни проститутки да се разголват пред преминаващите коли. Началниците веднага им разпореждат да открият кои са сводниците на момичетата. За целта униформените започват да следят кой кара жриците на „работното“ им място и ги прибира обратно. Не след дълго униформените попаднали на точната следа.

Операцията с българското име „Робиня” навлязла в решителната си фаза на 26 септември, когато карабинерите спрели набелязан преди това автомобил с четирима български граждани в него. Сред тях била и 33-годишната Мария, която сама пожелала да бъде разпитана в местната казарма на Корпуса и се метнала в служебния автомобил на карабинерите. Спътниците й били оставени да продължат пътя си, но колата им и техните имена били вписани в полицейския списък на обектите за проследяване.

Мария (името е измислено от самата жена) разказала пред властите, че е майка на две деца, че е ромка и че преди 4 дни била продадена от родителите си за 1500 лв. Веднага след това била докарана в Италия от бандата трафиканти и накарана да проституира след жесток побой.

На 12 октомври карабинерите откарват поставената под специална закрила Мария на местната автогара. Там тя трябва да се качи на автобус, за да стигне с него до град Бриндизи и от там да поеме към Гърция и България с ферибот. Междувременно обаче бандата трафиканти успява след смъртни заплахи да научи от преводачката на полицията - също българка, кога и от къде Мария ще тръгва за родината. И още преди тя да се качи на автобуса, до нея се озовава Емилия Георгиева, която има задачата да я заведе до близката гара и от там да я върне с влак в ръцете на сводниците. Само че цивилните карабинери я арестуват на местопрестъплението, а часове по-късно пипват Цветан и Александър в „оперативната” им база за разпределяне на жрици край селището Презиче. Ако бъдат признати за виновни на предстоящия съдебен процес, тримата роми сводници могат да търкат затворническите нарове на Апенините цели 20 години.

Румен Михайлов, кореспондент на “Монитор” в Италия
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Закопчаха наше трио цигани-сводници при акция „Робиня” в Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди